Sänkt myndighetsålder

Idag blev jag uppringd av en journalist som frågade om jag vill sänka myndighetsåldern. “Nej. Varför det?” Kanske inte det bästa svar jag gett i en intervju…

När journalister ringer så brukar det handla om rättsliga eller skånska frågor, men det händer såklart att det även kommer allmänpolitiska aktuella frågor. Men dagens fråga kom så plötsligt att jag knappt kunde svara honom. Är det något som jag har missat? Är det någon som har föreslagit sänkt myndighetsålder?

Nu när jag kom hem till datorn så googlade jag “sänkt myndighetsålder” och fann att Miljöpartiet, med Åsa Domeij i täten, motionerade om sänkt myndighetsålder 1991. Kanske något de vill lyfta upp igen?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Sänkt myndighetsålder

 1. ulla says:

  hej vi är några vänner som undrar om du vet vad myndighetsåldern var på 60-70 talet
  tacksamm för svar
  mvh
  ulla

 2. När mina föräldrar blev myndiga så var myndighetsåldern 21 år, när jag föddes var den 20 år och sedan 1/7-74 är den 18 år.

 3. Konrad says:

  Konrad tycker till att den sk avara kvar på 18

 4. Rift says:

  Jag tycker då det skulle vara bra om Myndighets åldern sänktes. Det skulle ge ungdomar mer inflytande i politiken och det skulle ge dem tillfällen att säga vad dem tycker ska hända i landet. Många är emot detta på grund av just att man TROR att ungdomar inte kan ta ansvar eller bra beslut. Att låta dem rösta i val skulle vara mer demokratiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.