Parasiten – Fredrik Ljung

Det har blivit något av en vana att recensera de böcker som jag läser, men den här gången gäller det att hålla tungan rätt i mun. Författaren är nämligen min frus chef…:-)

Boken handlar om finanskillen Henrik som är smart och framgångsrik. Han har ett bra jobb och tjänar rikligt med pengar. Han är stilmedveten och fixar tjejer på löpande band. Han är missbrukare. Från början kan han kombinera missbruket med jobbet, men allt eftersom det blir mer och mer piller, pulver och sprit så går det utför. Han själv inser inte vad han håller på med utan anser att det är övriga världen som inte förstår hur stor han är. Boken handlar i stort sett om författaren själv.

Det är en roman om hur drogerna tar en människas liv, om vilken lycka det kan finnas i ett piller och om vilket helvete samma piller kan leda till senare. Fredrik Ljung har skrivit en mycket trovärdig berättelse och det är inte så konstigt när han utgått från sitt eget liv som missbrukare. Språket är grovt, snuskigt och äckligt, men helt rätt i sammanhanget. Det är 351 snabblästa sidor som kan rekommenderas, dock inget för känsliga magar.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.