Leijonborg lämnar

Jag hade trott att Lars Leijonborg skulle lämna sin ministerpost när han lämnade partiledarskapet, men så blev det inte. Däremot avgick han idag och det tycker jag är mer överraskande. Jag förstår hans argument och jag tror nog att Folkpartiet som parti tjänar på att jobba in en ny “hungrigare” minister inför valet 2010.

Nu är frågan vem som ska efterträda Leijonkungen som högskole- och forskningsminister. Det har spekulerats i Helene Odenljung (andra vice partiordförande) och Christer Nylander som är riksdagsledamot från Kristianstad. Christer är en gammal vän, vi var politiska sekreterare i Region Skåne samtidigt 98-02. Det skulle vara fantastiskt kul om Christer blev minister, men jag tror snarare att det är en JuU-kollega som tar över, nämligen Johan Pehrson. Johan är gruppledare just nu och var ordförande för justitieutskottet förra mandatperioden. Redan efter valet 2006 fanns det förväntningar på att Johan skulle bli minister, men då fick han nöja sig med gruppledarskapet. Nu tror jag att det är dags för honom att ta klivet in i regeringen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Leijonborg lämnar

  1. z999 says:

    Han hann ju med att debattera mot Jimmie Åkesson i alla fall i en debatt som upplevdes som ärlig av folk från “extremhögern”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.