Grattis Calle!

När det inte finns så mycket för en centerpartist att glädjas över i det svenska EP-valet så tittar jag gärna österut istället. I Finland lyckades våra svenskfinska vänner i Svenska Folkpartiet (Sfp) behålla sitt mandat mot alla odds. Eftersom Finland i år enbart hade att fördela 13 mandat mot tidigare 14 så hade de flesta trott att Sfp skulle bli utan. De har ju en begränsad geografisk del av landet att vinna röster i och dessutom har de minskat val efter val. Senast i kommunalvalet i höstas då jag var på deras valvaka i Helsingfors.

Det var igår man skulle ha varit på plats i Helsingfors istället! Det var hejdlöst jubel och säkert fest hela natten. Sfp behövde verkligen en framgång. Inte blir det sämre av att det är Carl “Calle” Haglund som tar plats nere i Bryssel. En gammal kompis från Nordiska Centerungdomens Förbund som just nu är statssekreterare med ansvar för kultur, idrott, ungdom och jämställdhet. Grattis Calle!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.