Tack Barack Obama!

Medan vi i den svenska EU-valsdebatten totalt tycks ha glömt bort att fredsaspekten är grunden till hela EU så tar Barack Obama ett historiskt steg för världsfreden.

Hans tal i Kairo idag kan inte överskattas. Det är förmodligen det viktigaste talet för världsfreden på årtionden. Det hölls på rätt plats och i precis rätt tid. Han duckade inte för de svåra frågorna och som vanligt var det ett retoriskt fulländat tal.

Tack Barack Obama!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tack Barack Obama!

 1. z999 says:

  Det är bara att konstatera att schackspelet med människor fortsätter i mellanöstern. Judarna offras i den ekonomska krisen eftersom dom inte har någon olja och de amerikaner som har dött på grund av terroristdåd har naturligtvis inget värde heller.

 2. floodis says:

  Synd då att EU tar ett motsatt steg mot det fredsskapande arbete Obama håller på med och rustar upp rent militärt i och med Lissabonfördraget…

  Det är så typiskt att när USA påbörjar riktigt fredsarbete så ser EU till att avsluta och vice versa. Hade varit mycket mer effektivt om båda jobbade med fredsarbete.

 3. z999, menar du att de amerikaner som dött pga terroristdåd skulle få högre “värde” av att Obama fortsätter “kriget mot terrorismen” a la Bush?

  Floodis, hur får du Lissabonfördraget till upprustning?

Leave a Reply

Your email address will not be published.