Marita Ulvskog fortsätter med sina lögner

Av en slump råkade jag komma in på en enkät med partiernas toppkandidater som Sydsvenska Dagbladet gjort.

I ett svar säger socialdemokraternas Marita Ulvskog: “Vi har lagt ett förslag i den svenska riksdagen om att alla EU-parlamentariker ska betala svensk skatt också på sin kostnadsersättning. Regeringen Reinfeldt har sagt nej.”

Min första reaktion var att det kanske inte är så konstigt om Sveriges regering inte tycker att alla Europaparlamentariker ska betala skatt i Sverige, jag tror att parlamentarikerna från de övriga 26 länderna skulle vara klart negativt inställda till det…

Men sedan började jag fundera på vad hon säger och vad som har beslutats i riksdagen.

Ulvskog menar såklart att de svenska MEP:arna ska betala skatt på sin kostnadsersättning på samma sätt som vi riksdagsledamöter gjorde tidigare när vi hade en schabloniserad kostnadsersättning. Självklart, det tycker såklart vi i Centerpartiet också liksom alla andra partier. Men vad menar den f.d. partisekreteraren då med att “Regeringen Reinfeldt har sagt nej”?

Sanningen, som Ulvskog uppenbarligen inte är så intresserad av, är att Sverige under en socialdemokratisk regering år 2005 antog en stadga som säger att den schabloniserade ersättningen ska vara skattefri. Denna stadga binder Sverige och vi måste låta kostnadsersättningen vara skattefri. Lite förklaring får man i riksdagsdebatten den 20 maj.

Denna slutsats är alla partier överens om i Skatteutskottet. Även socialdemokraterna. Ändå påstår Marita Ulvskog att socialdemokraterna lagt ett förslag som alliansen röstat ner. Pinsamt! Det är dags att sluta med lögnerna!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Marita Ulvskog fortsätter med sina lögner

 1. Uffe says:

  Men Johan då… Varför skulle Ulvskog sluta med sina lögner? De fungerar ju, så tillvida att gemene man tror på dem. Och skulle de inte direkt fungera gör de ingen skada, då för få personer känner till annat än vad politikerna säger. Och Ulvskog är en ‘tung’ politiker, som ‘man kan lita på’…

 2. Jag tycker nog att media borde granska sådana “valrörelseuttalanden” lite bättre. Det är inte okej att ljuga eller hitta på bara för att det är valrörelse.

 3. Olof Bjarnason says:

  Hej igen Johan;

  Är det OK med dig om ditt svar på Riksdagssvars frågor är exakt identiska med Staffan Danielsson, och att jag i kommentarsfältet skriver:

  “Jag svarar som Staffan Danielsson”

  ?

 4. Olof, svar nej.

 5. Olof Bjarnason says:

  Johan;

  Vad är ditt svar till Riksdagssvar då?

 6. Att jag inte svarar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.