Dåligt av kulturministern

Igår på en fest anordnad av Föreningen svenska kompositörer av populärmusik så ska kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth ha sagt att: “Det här kanske inte uppskattas av vissa, men jag var en av dem som gladdes över domen i Pirate Bay-målet.”

Det är inte förvånande att hon tycker så, det är ju ingen hemlighet var hon står i upphovsrättsliga frågor, men det är ändå dumt och dåligt att göra ett sådant uttalande. Hon ska helt enkelt veta att så länge som det inte finns någon lagakraftvunnen dom, så är det en pågående rättsprocess som vi från politiskt håll inte ska lägga oss i.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Dåligt av kulturministern

 1. Pingback: Statsrådet ger domstolen en klapp på axeln « Mårten Schultz.

 2. Kanske dags att visa lite tåga då! För vad skall du annars säga till oss som frågar sig om det ingår mer än ett parti i den här regeringen ?

 3. Sture, vad menar du med “lite tåga då”? Jag framför offentligt att jag tycker att hon gjorde fel, vad är mer “tåga” i dina ögon i det här fallet?

 4. Sture Jonasson says:

  Johan, som framgår inte minst på din blogg så finns på många händer ett brinnande engagemang kring nätet grundat på uppfattningen att det är en mänsklig rättighet att inte bli övervakad och kartlagd utan brottsmisstanke – nu visar det sig att det kravet enligt kulturministern skall ge vika för mediebranschen upphovsrättskrav.

  När företrädaren för Alliansregeringen går på fest hos Skap och visar sin brist på omdöme genom att yttra det att “Det här kanske inte uppskattas av vissa, men jag var en av de som gladdes över domen i Pirate Bay-målet” så är signalen att regeringen förordar ett system där andra än polisen sköter brottsutredningar, att det är OK att domar utfärdas av en ifrågasatt domare.

  Ha i minnet att var och en av de fyra dömdes till ett års fängelse och 30 Mkr i skadestånd och detta för medhjälp till brott.

  Att Centern som parti inte tydligt markerar vad gäller Lena Adelsohn Liljeroths uttalande underminerar inte bara tron på partiet hos oss medlemmar utan än värre tron på institutionerna hos den generation som mer eller mindre lever på nätet.

 5. Sture, jag är Centerpartiets talesman i de här frågorna. När jag tydligt markerar och tar avstånd från kulturministerns uttalande så är det också ett ställningstagande för hela Centerpartiet.

 6. Anders Larsson says:

  Johan, vart har du som centerns talesman i dessa frågor tagit tydligt markerat att centern tar avstånd…? I den offentliga debatten eller bakom kulisserna? Nyfiken på vart jag kan läsa detta? Att bara blogga om detta är inte att “tydligt markera” i mina ögon iaf?

  Att centerpartiet (mitt parti) tappar väljare lär nog bli tydligt, om det inte redan är det? Sen kan man ju fundera på varför andra partier “får centerns röster”, är det för att blidka moderaterna? Mvh, Anders

 7. Anders, tyvärr är det inte jag som bestämmer vad media ska rapportera om. Att jag tar avstånd från kulturministerns uttalande är inte tillräckligt intressant för att det ska bli en nyhet.

  Det sista förstår jag inte vad du menar med, på vilket sätt “blidka moderaterna”?

 8. Anders Larsson says:

  I FRA-frågan får jag känslan av att centerns ledning lät sig styras av moderaterna i stället för sina medlemmar och väljare. Centerns ledning borde väl ha varit medveten om att man skulle tappa väljare till t.ex. piratpartiet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.