De är inga fotbollssupportrar

Unga män från Stockholm och Malmö som tycker om att slåss bestämmer möte i Småland för ett slagsmål. Det är vad det handlar om. Det handlar inte det minsta om fotboll.

Ändå lyckas DN skriva artikeln “Fotbollsbråk i Skillingaryd” och kallar slagskämparna för “fotbollssupportrar” till Malmö FF och AIK. Det är möjligt att de anser sig vara supportrar och kanske till och med var klädda i lagets färger, men att de skulle vara riktiga fotbollssupportrar är helt fel. Just idag är det extra lätt att hävda en sådan sak.

När de slogs i mitten av Småland så hade MFF:s match i Malmö precis tagit slut och tidigare hade AIK mött Brommapojkarna i Stockholm. Hade de varit supportrar och sett sina lags hemmamatcher hade de inte kunnat vara i Skillingaryd kl. 17. Alltså prioriterade de att slåss framför laget. Det gör inte en riktig supporter! En riktig MFF-supporter smutsar inte heller ner MFF:s namn och färger på det här sättet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to De är inga fotbollssupportrar

 1. Gnagarna hade väl tid att se matchen o sen dra? Men jag håller med. Onödigt av DN att skriva att det är supportrar. Jag är väldigt säker på att inga av deltagarna kom i klubbfärger.

 2. Mange says:

  Helt rätt!! (Och Johan, det är INTE första gången jag håller med dig… 😉 )

  Såg på TV-debatten härom kvällen och kan bara konstatera att AIK-killens (kommer inte ihåg namnet…) argument om att det är tävling och vid tävling kommer också dessa känslor ut i form av slagsmål. Om det skulle vara sant skulle väl också de sporter där det är mest uppeggande stämning också vara de som hade flest bråkiga och störande supportrar. Men var är alla boxningshuliganer eller brottningsuppgörelser?? Nej, jag tycker det har gått för långt för vad vi ska acceptera när det gäller “fotbollsfansens” verksamhet.

 3. I så fall måste de där gnagarna ha flugit ner, matchen slutade vid 14.30 och på 2,5 timme hinner man knappast de ca 37 milen från Grimsta IP till Skillingaryd.

  En fråga som jag tycker är intressant är varför vuxna män (för det är oftast inte fråga om ungdomar) har behov av att bestämma plats, åka i ca 30 mil för att sedan slåss i några minuter tills polisen kommer.

 4. Mmm ok. Inte ens gnagarna skulle hinna.
  Då kanske vi kan skippa termen fotbollshuliganer eftersom man måste ha privatjet för att hinna se några matcher o sen slåss.

Leave a Reply

Your email address will not be published.