Kan inte svara just nu

Tack för många bra kommentarer. Visserligen kanske några som jag inte tycker är så bra, men så länge som ni inte förtalar eller förolämpar så får ni givetvis kommentera på vilket sätt ni vill. Jag har ingen censur, däremot måste jag moderera kommentarer från er som inte är “förhandsgodkända” (min egen syster råkade ut för det för några veckor sedan…:-), och eftersom min lååångsamma uppkoppling här ute gör att jag inte varit inne på bloggen på flera dagar så har jag förstått att någon upplevt sig “dissad” eller censurerad. Ha tålamod.

Jag hinner inte svara på alla kommentarer just nu och ni ska veta att det smärtar. Jag tycker att det är jobbigt att inte försvara mig när jag får kritik eller svara när det ställs frågor. Men min tillfälliga tystnad ska alltså inte tolkas som att jag inte har svar på tal…:-).

Wanja Lundby-Wedin sitter kvar, bra för alliansen men framförallt tycker jag att det vore orättvist om hennes straff skulle bli så drastiskt medan i princip ingen ifrågasätter hur ordföranden i styrelsen kan klara sitt uppdrag som landshövding om han inte har bättre koll på vilka avtal som skrivs. Jag säger inte att någon i AMF:s styrelse borde avgå, utan att det är orättvist hur Lundby-Wedin behandlas medan alla andra slipper undan totalt.

Centerpartiet lyckades efter mycket diskussion få loss lite extra pengar till kommuner och landsting. För oss har det varit viktigt att det blir generella bidrag och inte riktade. Det är allt för många på riksnivå som tror att de kan sitta och styra vart pengarna behövs bäst. Jag tror att behoven är olika och lösningarna finns lokalt. Att oppositionen tycker att det är för lite pengar överraskar inte någon.

Det kanske låter som om jag enbart är långt ute på landet hela veckan, men så är det inte. För att övertyga om att jag gör något för arvodet även den här veckan så kan jag berätta att hittills har jag hunnit med en arbetslunch och en eftermiddag med ett lundaföretag, träffat nationsföreträdare i Lund angående kårobligatoriets avskaffande, pratat trygghet på ett offentligt möte i Kävlinge med bland annat närpolischefen samt varit på internt C-möte i Hässleholm. Imorgon väntar ett studiebesök på en biogasanläggning, träff med lokalmedia och det första mötet med Centerpartiet i Skånes nya distriktsstyrelse. Men sedan ska det bara bli påskfirande, födelsedagsfirande samt umgänge med familj, släkt och vänner i fyra-fem dagar.

Till slut, den allsvenska säsongen är igång. Vem bryr sig om en SM-final i ishockey när MFF börjat spela? När det dessutom börjar med en seger i en svår bortamatch så är det bara att inse, det blir Malmö FF:s år i år!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kan inte svara just nu

 1. Mange says:

  Kul med besöket på biogas-anläggningen. Skriv gärna och berätta om det senare!!

 2. Micke says:

  Vad i hela fridens namn Johan! Har du varit i Kävlinge utan att tipsa mig? 😉 Glad påsk till dig och familjen!

 3. z999 says:

  “Jag har ingen censur, däremot måste jag moderera kommentarer från er som inte är “förhandsgodkända””

  Är jag alltså förhandsgodkänd? Hur går det då med min martyrstatus som högerextremist?

 4. Hans J says:

  Även jag måste ju göra “förhandsgodkännandetestet”. Jag blir glad om denna text dyker upp inom någon minut på bloggen.

  “Stolt, men inte nöjd” 🙂

 5. Karl says:

  Wanja Lundby-Wedin har enligt DN 21 ordinarie styrelseuppdrag. Enligt en juris. doktor i associationsrätt från Uppsala Universitet bör ett “styrelseproffs” inte engagera sig i fler än 6-7 styrelser.

  I ljuset av detta framstår väl 21 styrelseuppdrag som en anmärkningsvärd siffra? I snitt kan Wanja ägna drygt en arbetsdag per månad åt varje enskilt styrelseuppdrag, eller ca 22 minuter per arbetsdag.

  Tydligen har Wanja annonserat att hon skall lämna styrelseuppdragen i AMF, AFA och Aftonbladet vid lämpligt tillfälle samt ”ett antal internfackliga uppdrag”. Trots detta lär hon överskrida det av en expert rekommenderade antalet styrelseuppdrag med det dubbla. Vad är Sverige egentligen, en demokrati eller aristokrati?

 6. Mange, det är ingen färdig biogasanläggning utan de håller på att projektera. Men det finns färdiga exempel på där jordbrukets restprodukter kan bli till stor miljönytta genom biogasproduktion.

  Micke, det var ett öppet möte så du hade gärna fått komma. Vet att Centerpartiet Kävlinge försökte marknadsföra det, men vet inte hur bra de lyckades.

  Z999 och Hans J, ni är förhandsgodkända, hoppas att det inte gör er besvikna…:-) Det får väl ses som ett bevis på att jag inte vill censurera åsikter och inte backar för en politisk diskussion. Kanske också anledningen till resultatet i DN-granskningen.

  Karl, jag tror att Wanja L-W nu ska lämna alla sina styrelseuppdrag. Håller med om att det inte går att sköta 21 styrelseuppdrag, åtminstone inte om det är i 21 “riktiga” bolagsstyrelser. Det kan bli fel att bara titta på antalet registrerade bolag. För ca 10 år sedan satt jag i Skånetrafikens styrelse, då hamnade jag automatiskt i styrelserna för Trafikservice AB, Malmöhus kollektivtrafik AB och Kristianstads kollektivtrafik AB. Fyra styrelser, men det fungerade bara som en. Beslutpunkter för Trafikservice fanns på samma dagordning som för Skånetrafiken och de två sistnämnda var under avveckling.

  Nu sitter jag i NIB:s kontrollkommitté och då hamnade jag automatiskt i kontrollkommittéerna för Nordiska Utvecklingsfonden och Nordiska Miljöinvesteringsbolaget. Tre “styrelseuppdrag” men mötena hålls efter varandra under ett tvådagarsmöte.

  Bara några exempel som visar att det kan vara svårt att bara titta på antalet, jag tror att karaktären av styrelseuppdragen är viktigare för att se om det är möjligt att klara uppdragen tillfredsställande (vilket hon uppenbarligen inte gjort).

 7. Pingback: Politiker borde blogga mer och lyssna mindre på DN — Niclas Strandh digitalPR, creative planning och sociala mediestrategier

Leave a Reply

Your email address will not be published.