Miljöpartister får inte längre kalla socialdemokrater för sossar

Hittade en smårolig nyhet på skånskan.se om att det gått ut ett centralt påbud inom miljöpartiet om att de inte längre ska kalla socialdemokrater för sossar.

I Region Skåne så samarbetar miljöpartiet med alliansen i en femklöver (det var nödvändigt när Sverigedemokraterna blev vågmästare efter valet 2006, men det har fungerat betydligt bättre än förväntat) och mp:s regionråd Anders Åkesson berättar om påbudet från partikansliet i Stockholm. Själv så använder jag ofta “sosse” och “sossar” när jag raljerar här på bloggen, men i kammardebatter skulle jag inte använda det uttrycket.

Jag kollade för säkerhets skull i riksdagsprotokollen och till min glädje kunde jag inte hitta ett enda tillfälle då jag använt “sosse” eller “sossar” i kammaren. Men det finns andra som gör det, hittade att ordet “sossar” användes vid 13 tillfällen i kammardebatter under hösten. Oftast var det dock socialdemokrater som använde ordet om sig själva. Men även arbetsmarknadsminister Littorin och infrastrukturminister Torstensson var skyldiga vid vars ett tillfälle.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Miljöpartister får inte längre kalla socialdemokrater för sossar

  1. cnab says:

    Och Centern får numera heller inte kallas annat än för Mauderaterna.

  2. Jaså? Det märliga med mp-direktivet är just att de skickar ut ett sådant centralt direktiv. Det skulle aldrig hända i Centerpartiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.