Funderar på hur det skulle gått i en svensk domstol

Läste en sjuk nyhet om en 3-åring som rökte i Storbritannien. Mamman dömdes till villkorlig dom och övervakning av socialtjänsten för misshandel av den brittiska domstolen.

Men hur skulle det gått i ett motsvarande svenskt fall? Är osäker, kanske vållande till kroppsskada. Förmodligen skulle det blivit ett fall för de sociala myndigheterna istället för rättsväsendet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Funderar på hur det skulle gått i en svensk domstol

 1. cnab says:

  Att vara juridisk telesman för Centern kräver goda kunskaper i juridik liksom också i hanteringen av det svenska språket. Citatet från ovan, “Mamman dömdes till villkorlig dom och övervakning av socialtjänsten för misshandel av den brittiska domstolen” tyder på ett brott fullt i paritet med att låta en treåring röka eller måhända av ännu högre allvarsgrad.

  Det är nog inte bara brittiska domstolar som behöver en fysisk avbasning då och då. Av mamman i detta fall eller av den nämnda socialtjänsten kanske spelar mindre roll. Olycksfall i arbetet inträffar förvisso, hr Linander och du kanske hade en lång torsdagskväll bakom dig när bloggtexten skrevs?

  Det förklar dock inte det ihärdiga och ihållande försvarandet av FRA i dess olika skepnader, privatpolislagen IPRED och liknande repressiva lagar du torgför som Linanders tyckande. Det finns trots allt en och annan partikollega att lära sig mycket av och dessa hittar du på http://www.centeruppropet.se

  Se där ett glatt och välmenande tips i all välmening!

 2. Tänk så fel det kan bli ibland. Med en grym förkylning och lite feber så får jag väl skylla på det. Å andra sidan, efter långt över 1000 inlägg där ingen klagat på syftningsfel så tycker jag inte att jag behöver skämmas ändå.

 3. profanum_vulgus says:

  För vållande till kroppsskada så krävs ju en kroppsskada också.
  Eftersom mamman är skyddsgarant för barnet så skulle hon, om det skadas av rökningen, dömas för misshandel.

 4. Misshandel kräver uppsåt och det är inte alldeles säkert att åklagaren skulle lyckas bevisa det.

 5. profanum_vulgus says:

  Jo, men eftersom det är ett garantförhållande så ska uppsåtet motsvara misstanke om att rökning skadar och likgiltighet inför att barnet röker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.