Charmoffensiv av kriminella gäng

Nyheten att OG, Original Gangsters, får ta över en site där sexualbrottsdömda “hängs ut” förvånade mig idag. Att OG:s ledare Denho Acar vill göra en “samhällstjänst” känns något krystat. En bättre samhällstjänst hade varit att börja leva ett laglydigt liv. Sedan blir det löjeväckande när Acar säger: “Bara för att vi är yrkeskriminella så innebär det inte att vi inte har någon moral.” Visst.

Mer än lovligt naivt är de gamla siteägarnas förklaring till varför de lämnar över siten: “Original Gangsters har större resurser och kan publicera domar på ett mer öppet sätt”. Menar de verkligen att OG:s “resurser” är något som de tycker ska användas? Eller har de inte förstått vad Original Gangsters sysslar med?

Vad OG gör är inte en “samhällstjänst” utan ett försök att vinna allmänhetens acceptans för att leva utanför lagen. En charmoffensiv för att polisen inte ska få hjälp av folk med tips. De kriminella gängen vill verka utan att den närmsta omgivningen berättar vad de sysslar med. Den första Hells Angels-avdelningen i Djurslöv utanför Malmö förstod detta redan i början av 90-talet. De bjöd till och med in de närboende på grillfest för att visa att de bara var vanliga motorcykelintresserade män som ingen skulle behöva oroa sig för eller helst bry sig om.

Under juluppehållet i riksdagen har jag bland annat besökt polisen i Ystad och fått information om den s.k. gryningspyromanen och om ett eventuellt bildande av en Solidosavdelning i Vollsjö utanför Sjöbo (Solidos är en supportergrupp till Bandidos). Efteråt har jag blivit intervjuad av Radio Malmöhus, Skånska Dagbladet och Ystads Allehanda. Märkligt nog har jag fått förklara varför det inte skulle vara bra om en supportergrupp till Bandidos etablerar sig i det lilla samhället Vollsjö. Det finns fortfarande en allmän, för naiv, syn på MC-gängen. Det är inga snälla pojkar som enbart meckar med sina hojar.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Charmoffensiv av kriminella gäng

 1. abc says:

  det här kille påstår inte heller att han är snäll (fattar inte hur du drog detta slutsats….att börja leva ett laglydigt liv som du säger är väl att ta i från dig 😉
  vill inte påstå att han skall predika om moral men kan bara säga att det ÄR bra det de gör med detta…undrar vilka som kommer att spela hotande hjälte nu?! 🙂
  det som skrämmer mig mer är den hänsyn som skall hela tiden tas om pedofiler och liknande avskum…skippa snack om deras anpassning…
  MVH 🙂

 2. Jörgen says:

  Scary! Hur tänker de som tar organiserad brottslighet till hjälp i moralfrågor?

  Och bristen på kommentarer här är kanske en indikation att rädslan för dessa begränsar oss.

 3. Martin says:

  Och hur skulle du kunna hindra någon att ta över en “site”.

 4. Agge says:

  Tack för ett bra inlägg hittade ett annat br här http://marianova.com/users/annikamarusarz/blog/det-har-ar-en-riktigt-riktigt-otack-tendens Det här får inte bara ebba ut i sanden…

 5. Nej, de är inga snälla pojkar i vare sig MC-gängen eller i de gäng som vuxit upp i storstädernas förorter, som OG. Om man vill kan man se OG:s senaste utspel som en charmoffensiv från deras sida och det kan nog fungera. Inte minst om man läser alla kommentarer på olika bloggar (inte min)som tycker att det är jättebra att OG tagit över Kriminellt. I kommentarerna så hörs det åsikter som att sexbrottslingar borde hängas, att straffen för skattebrott är mycket hårdare än för skattebrott och så vidare. Jag blev rätt mörkrädd. Hur kan människor som säger sig vilja ha lag och ordning tycka att det är bra att OG börjar lägga ut domar på Internet?

  I min blogg har jag vinklat det till att OG nog inte skulle gilla om någon utsatte dem för samma sak.. Deras brott drabbar ju i hög grad oskyldiga människor!

 6. ABC, du blandar ihop två helt olika saker. En sak är att de som begår sexualbrott mot barn ska ha hårda straff, en helt annan sak är att de faktiskt kommer ut i samhället igen någon gång. Du kanske tycker att de ska sitta inne på livstid eller avrättas, men att de med dagens lagstiftning kommer ut någon gång kan du inte förneka.

  Frågan är då vad som är bäst, att använda tiden på anstalten till “anpassning” eller att kasta ut dem efter avtjänat straff i ännu värre skick?

  När det gäller “sakupplysningen” att en dömd sexualbrottsling kanske bor ett par kilometer från min familj, så har jag skrivit om det tidigare. Är det någon mening med att veta det? Vad ska jag göra? Flytta, skrämma upp barnen, oroa mig? Skulle dessutom tro att en tidigare dömd som tänker begå ett nytt brott förmodligen väljer en annan plats än i grannskapet.

  Martin, i det aktuella fallet så har den tidigare ägaren av siten uppenbarligen varit i kontakt med OG och medvetet lämnat över till dem.

 7. Anna Kvick says:

  En tankegång:
  Were an individual to commit pre-emptive murder (“my neighbors kept looking at me funny…”), take things that didn’t belong to him or pass bad checks, he’d be locked up before too long. If a smallish group of unelected individuals were to do this, we’d call them gangsters. But grand larceny, gangsterism and mass murder become things to celebrate in the hands of the state. In fact these things are the true raison d’etre of governments.

  Var det inte så staten, kungen, användes tidigare och så även idag? Man tyglade historiskt gangstrarna (senare adeln) i statens tjänst. Idag delar man ut godis till skattebetalarna så de accepterar FRA-lagen och massövervakning. OG och MC-gängen är inte legitima ur statens ögon eftersom det skapar konkurrens om lojalitet från befolkningen.
  Användes inte tidigare övervakning för att selektera ut “otrevliga element” ur det socialistiska välfärdsmyset (kommunister)? Skillnaden att brännmärka ej dömda kommunister i tysthet och dömda våldtäktsmän i öppenhet är väl inte så stor? Jag påstår inte att du Johan stödjer endera, men vill ändå peka på kategoriseringar som slår tillbaka.
  Poängen är dock. Människor vill inte ha en sexbrottsling i kvarteret. Tyvärr kan endast OG eller liknande organisationer komma undan med en site som denna. Sexualbrott känns värre än exempelvis korruption inom offentliga sektorn där man tilldelar avdankade politiker belöningsuppdrag trots att bäst-före datum sedan länge är passerat. Därför accepterar människor att siten finns, förutom drabbade dömda. Många tror fortfarande att sexuella avvikelser är en medfödd defekt och vill därför skydda sig bäst de kan.

 8. Linus says:

  Nu hotar Denho Acar att döda Flashbacks grundare på Nyheter24 för att hans email finns på Flashback.

  Helt sjukt.

  Jan Axelsson och nazister hackade OG:s sajt

Leave a Reply

Your email address will not be published.