Vad ska de heta?

En kul diskussion om vad s, v och mp-samarbetet ska heta har kommit igång. Jag tror även att Sahlin och de andra tycker att det är småroligt. De hade ju faktiskt inget namn när de höll sin presskonferens igår.

Självklart har förslagen börjat komma. Rödgrön röra är det allmänna uttrycket, men jag har svårt att tro att Sahlin vill ha det… Paul Ronge föreslår Regnbågskoalitionen eller Rödgrön reda. I kommentarerna till Aftonbladetartikeln kommer det fram en hel rad roliga förslag: Toblerone, Stalin och Kottplockarna (!), Pytt i panna, Sahlinist -Ohlynisterna (!), Vänsterdiket, Orättvisekoalitionen, Allians MOT Sverige, Ohlyckorna, Borsjtj (röd soppa från Ryssland…!), Tillbaka till dåtiden, De ansvarsfria och Svampen.

Svompen har jag själv kallat dem vid några tillfällen. I Kristianstad fanns det en koaltion med S, V, Åhuspartiet och Mp, det blev naturligtvis Svåmpen. Nu blir det istället S, V o Mp – Svomp. Det låter riktigt obehagligt. Även om ingen vet vad en svomp är så utgår man från att det är något otrevligt som man helst vill slippa. Ja, ungefär som samarbetet mellan S, V och Mp.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Vad ska de heta?

 1. Thomas N says:

  Vänstertrojkan tycker jag är ett bra namn. Samtidigt som begreppet låter helt korrekt, ger det omedvetna ryggradsrysningar till sovjetisk kommunism 😉 Trojka är ett ryskt låneord.

 2. Henrik says:

  Istället för att göra dig lustig över andra partiers samarbeten kanske du bör vända blicken inåt och ta dig en funderare kring huruvida alliansen du själv ingår i är något som dina väljare verkligen vill ha.

  Det känns nämligen föga roande att den man jag röstade in i riksdagen tänker (citat) “(skyll inte på mig, jag var föräldraledig…), men även en dålig överenskommelse är en överenskommelse” när han trycker på knappen åt mig. Det låter som något otrevligt jag helst vill slippa.

 3. site admin says:

  Henrik, jag klarar av att göra fler saker samtidigt. Och oj vad trist den här bloggen skulle vara om jag inte skulle skriva om annat än alliansen, FRA och IPRED. Att jag har varit föräldraledig, och då inte tryckte på någon voteringsknapp, kommer jag aldrig ångra eller be om ursäkt för.

  För övrigt har de nu döpt sig till De Rödgröna… Så tråkigt och så fort samarbetet kärvar kan de räkna med att namnet blir Den rödgröna röran igen. Som start på samarbetet så bråkar nu v och mp om de kommit överens eller inte om att det ska bli någon gemensam valplattform… Börjar bra, åtminstone för oss i alliansen.

 4. Henrik says:

  Att jag har varit föräldraledig, och då inte tryckte på någon voteringsknapp, kommer jag aldrig ångra eller be om ursäkt för

  Du förstår säkert egentligen att det inte är föräldraledighet som oroar dina väljare, snarare resonemanget “men även en dålig överenskommelse är en överenskommelse” när du trycker på knappen åt oss.

  Det är hur som helst toppen att du har bloggen här så att dina väljare kan göra sina röster hörda även mellan valen. Tack för det!

 5. Mange says:

  Vad skönt då att Alliansen står för det som “alla” vill ha…(Vilket fantasifullt namn, förresten.)

 6. site admin says:

  Henrik, mina väljare visste att centerpartiet hade för avsikt att bilda regering tillsammans med m, fp och kd. Alliansen var inte direkt okänd. Samarbetar man med andra måste man kompromissa, när det finns motstående uppfattningar så kan inte alla få som de vill. Oftast får ingen precis som de vill eftersom kompromissen hamnar någonstans i mitten. När man väl har gjort en överenskommelse kan man inte säga att man inte vill följa den, då skulle man ju inte ha sagt ja i första läget.

  Mange, har du ingen humor? Alliansen döpte sig till Allians för Sverige, ett namn som jag fortfarande tycker är bra. Lägg också märke till vilken otrolig skillnad det var mellan när s, v och mp presenterade sig som “De rödgröna” och när vi presenterade Allians för Sverige.

  Vi var otroligt mycket bättre förberedda. Gemensam hemsida, tydlig arbetsplan fram till valet, till och med en gemensam färg! Ni minns säkert att orange var en politisk “innefärg” just då tack vare den orangea revolutionen i Ukraina. Människor krävde sin frihet, bort från Moskvaberoendet, för Europa.

  Medan Maud bjöd hem de andra till Högfors så sa Mona att vänsterpartiet inte var välkomna. Medan de fyras gäng åkte på turné i Sverige i gemensam buss så fick inte Ohly åka med Mona, Maria och Peter. Medan alliansens partiledare mottogs med ballonger och jublande människor (som våra partiorganisationer givetvis sett till skulle vara där för att det skulle bli bra bilder i tv) så är det inte en människa som mötte s och mp på perrongen när de klivit av tåget.

 7. Mange says:

  Jorå, visst har jag humor! Alliansen är ett roligt gäng…

Leave a Reply

Your email address will not be published.