Carl Bildt imponerar som vanligt

Dagens lunchmöte med utrikesministrarna var intressant som alltid. Jag skulle kunna skriva mycket om de frågor som avhandlades men ska strax till talarstolen, så jag nöjer mig med en reflektion om Carl Bildt.

Den mannen har en sanslös koll. Oavsett vad frågan handlar om så tycks han ha detaljkunskaper på området. Ibland funderar jag över om han hittar på eftersom vi inte själva har sådana detaljkunskaper att vi kan kontrollera det han säger, men såklart, så är det inte, det hade avslöjats mångfalt om så varit fallet. Carl Bildt är en utmärkt debattör och speciellt när han i repliker drar på utan skrivet manus.

Idag har jag också förstått vilket nära samarbete som Bildt har med sina nordiska kollegor Alexander Stubb (Finland) och Jonas Gahr Störe (Norge). De är väldigt samspelta och uttalanden som “vi messade dagligen” (Stubb, det gällde Georgienkrisen) visar på ett riktigt bra nordiskt samarbete.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.