Varför hjälpa sverigedemokraterna?

Idioter, inte igen. Några få unga sverigedemokrater höll torgmöte i Malmö idag. Knappast någon hade brytt sig eller hört talas om det, om de inte åter igen fått hjälp av några idioter som tydligen varken respekterar demokratiska rättigheter eller förstår sig på vad som lockar unga till extrema rörelser.

På samma sätt som de autonoma vänstergrupperingarna räknar med att vinna sympatier bland unga vilsna sökare på vänsterkanten när de ger sig på sverigedemokrater så vinner också SD sympatier bland unga främlingsfientliga sökare. Att ge sig på och försöka förstöra offentliga SD-möten är detsamma som att hjälpa dem in i riksdagen.

Den hotbild som idag finns mot sverigedemokrater runt om i landet är allt annat än acceptabel i ett demokratiskt samhälle. Jag har även tidigare använt Voltaires gamla citat och de passar bra ännu en gång: “Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.” Synd att inte alla har dessa liberala ideal.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to Varför hjälpa sverigedemokraterna?

 1. Tobias says:

  Tack för ditt stöd. Det känns mycket bättre när etablissemanget faktiskt tar avstånd från det systematiska våld som sverigedemokrater utsätts för. Det sista steget är att också se till så att sd inte utsätts för det,ta eller att man förhindrar våldet och förtrycket, och inte bara talar. Men det är kanske inte bara upp till Johan Linander att göra något åt.

 2. z999 says:

  Linander, vill bara säga att du är ett föredöme när det gäller din syn på demokrati och det är verkligen inte bara nu när du tar avstånd från politiskt våld mot Sd. Det gäller hela ditt sätt att uttrycka dig och bemöta meningsmotståndare. Det finns mig veterligen inte en enda person i vänsterlägret som har samma respekt för människor som du har och som kan respektera meningsmotståndare som människor på samma sätt som du kan.

  Politik ses som något smutsigt ofta, fullt med lögner och baktankar, du har visat flera gånger här att politik kan vara något annat. Jag hoppas att centern har vett att uppskatta dig.

 3. Uffe says:

  Jag undrar ibland vad de här vänsteraktivisterna tänker på. För om de vill förbjuda extrema partier från att torgföra sina åsikter, är det mycket lätt hänt att de själva blir belagda med tystnadsplikt, eftersom de också är ett extremt parti (om man nu kan använda ordet ‘parti’ för en lös sammanslutning).

 4. z999 says:

  Uffe, mitt inryck av den typen av människor är att dom skulle bråka i vilket fall som helst. Det är förmodligen rätt skönt att gömma sig bakom “antirasist”, “extremvänster” eller aktivist, för att slippa konfronteras med det mycket svårare faktumet – att dom helt enkelt tycker om att göra illa andra människor. Det känns ju lite bättre att puckla på andra människor om man har ett skäl som anses godtagbart och man slipper se sig själv som ett psyco.

  Saker som ökar på det politiska våldet är när Ilmar Reepalu(s) demonstrerar tillsammans med AFA i Malmö och legitimerar deras rörelse. Gay Pride petade AFA från sina demonstrationer på ett föredömligt sätt. Man kan ju tycka att sossarna skulle vara mest negativa till politiskt våld eftersom dom har varit synnerligen hårt utsatta med mordet på Palme och kanske även mordet på Anna Lindh.

 5. Chrille says:

  @z999: Jag tror din analys är riktig, och att en riktig tvättäkta in i märgen-röd kommunist skulle hålla med dig och i stort såga vänster-ligisternas argument vid fotknölarna.

  Men jag ställer inte upp på det du säger om att politiken inte skulle vara full av smutsigheter, med turerna kring FRA och framförallt skådespelet i riksdagen den 18:e juni som ett gott exempel. Grunden till det tror jag hittas i att politiken drar till sig tyranniskt sinnade människor som ett glas saft lockar till sig flygfän en solig sommardag.

  Jag menar då “tyranniskt sinnade” i Platons tappning, dvs. smilfinkar som antingen omger sig med ja-sägare, eller om de själva vill något, inte tvekar att spela vilken roll som helst för att visa sin förtrolighet. Sådana som köps mycket billigt av den som har positioner att erbjuda, för de gör vad som helst för att få lov att sitta med vid bordet, vad som helst, och köparen vet att det är lojalitet, dvs. ja-sägare som köps. Organisationsmässigt betyder det att alla lydiga inte agerar såvida ordern inte kommer uppifrån eller att det tros smaka fågel hos den med positioner att erbjuda, i effekt en diktatur i allt väsentligt. Sveriges agerande vis tsunamikatastrofen är ett bra exempel på handlingsförlamningen det leder till. Ja, regeringoduglighet föds ur lydighet, inställsamhet och smicker. Ja, tyrannen och tyranneriet är regeringsodugligt, för det är så himla lättköpt för den som har något att erbjuda. Det är så tyranneriet alltid har fötts historiskt, lydiga inställsamma människor utan integritet är de som oftast ovetandes när monstret vid sin barm.

  Vi ser detta i alla riksdagspartier idag, från vänster till höger, utan undantag. Jag skulle tro att det även gäller herr Linander, för den rakryggade och hederlige blir snabbt bortvald i denna onda spiral av politikerkultur, där man inte skäms för argument som att man stärker den personliga integriteten genom att införa massavlyssning och kopiera hederligt folks privata kommunikation till statliga “samverkanspunkter”. Snacka om retorisk smuts.

 6. Jörgen L says:

  Jag håller med dig Johan, det är korkat, och på det sättet slipper SD ta den verkliga politiska debatten där de faktiskt skulle göra bort sig ganska komplett.

  Nu kan de spela på offerrollen och påstå att de blir tystade för att de säger nån slags obekväm sanning.

  För övrigt var det inte Voltaire som sa exakt det där, det är mer en sammanfattning av hans inställning (wikiquote

 7. Niklas Lindgren says:

  Jag är inte jurist, men vad jag förstår är det inte lagligt att störa och hindra andras politiska möten. Om polisen såg till att mötesstörarna arresterades och bötfälldes, så skulle de kanske välja att agera demokratiskt och lagligt istället.

  Poliserna på gatan gör nog vad de fått instruktioner om, inget ont om dem, men polischeferna är ju tillsatta av politiker som ser sd som motståndare och de vet väl därför vilka de vill vara till lags för att gynna sin karriär.

 8. z999 says:

  Jörgen L:
  “Jag håller med dig Johan, det är korkat, och på det sättet slipper SD ta den verkliga politiska debatten där de faktiskt skulle göra bort sig ganska komplett.”

  🙂

 9. z999 says:

  Ni som oroar er för att Sd ska vinna något på att bli attackerade av de självutnämnt ljusa och demokratiska krafterna i samhället, ni kan sluta oroa er. Sd tappar folk som vill engagera sig för partiet trots att de sympatiserar med partiets åsikter, våldet fungerar alltså. Sen är inte våldet det största hotet för Sd’s del. Det är flera inom Sd som har blivit av med jobbet för att de varit engagerade i partiet. Kent Ekeroth är ett fall och Richard Jomshof ett annat. Att engagera sig för att man anser att invandringspolitiken är helt fel innebär att man hamnar i en miljö som ingen av de som är engagerade för de sju riksdagspartierna kan tänka sig.
  Sd’s hemsidor släcktes ner av Laila Freivalds, inte av afa.

 10. z999 says:

  Som dom flesta vet kanske så har Jörg Haider från det ena “högerextrema” partiet kört ihjäl sig nyligen. När Jörg Haider nådde stora valframgångar i Österike för några år sedan så bestämde sig EU för att genomföra en bojkott mot Österike. Detta är liksom något större än när de missionerande fjortisarna från afa stör Sd-möten i Malmö. EU’s extrema toppstyrning kommer antagligen att innebära i framtiden att riksdagspartierna kommer att slippa kritik mot invandringspolitiken.

 11. z999 says:

  Så här skriver Sd kuriren om händelsen-
  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/10/21/stod_for_motesstorningar_far_sten_anders

  Jag tänkte att det skulle finnas något parti som reagerade mot mötesstörningar ala tyskt trettiotal men fann inget. OK, andra partier tycker vansinnigt illa om Sd men om det inte finns någon respekt för demokratiskt tankesätt hos de styrande, var hamnar vi då till slut? Är det så att V ses som något godkänt av riksdagspartierna bara för att de är positiva till invandring?

Leave a Reply

Your email address will not be published.