Debatten blev som gårdagens match

Idag har det varit den första partiledardebatten på länge och man skulle kunna tro att de såg på VM-kvalmatchen igår.

– Bortalaget (oppositionen) började optimistiskt men fick snabbt lägga sig på defensiven
– Hemmalaget (alliansen) tog tag i spelet omgående och dominerade första halvlek
– En kvarts paus med ointressanta kommentarer
– Andra halvlek blev en lång transportsträcka
– Alla var så rädda för att förlora att ingen vågade vinna
– Några enmansattacker, men de resulterade inte

Slutsats: Hemmalaget var starkast men lyckades inte få bollen i mål, med andra ord oavgjort.

Spelarna då?

– Hemmalagets lagkapten Fredrik var bra, han tar ner bollarna och ger trygghet i laget. Dock lite osynlig i andra halvlek, borde våga ta för sig mer och borde ha mer boll.

– Hemmalagets högerback Göran är stabil och uppskattad av den något konservativa förbundskaptenen, men han är för slätstruken för att bli publikens gunstling eller få mediernas uppmärksamhet.

– Hemmalagets defensiva mittfältare Maud är tyvärr mångas hackkyckling, men de som verkligen förstår sig på spelet förstår hur viktig hon är för laget.

– Hemmalagets relativt nya anfallare Jan skapade och fick många lägen, men brände chans efter chans. Får ändå godkänt eftersom han ofta befinner sig på rätt plats och har en känsla för var bollen ska komma.

– Bortalagets lagkapten Mona, ja vi vet att hon ska vara lagkapten, men vi vet inte för vilket lag hon ska vara lagkapten. Försöker bygga laget med spel på både höger- och vänsterkanten men det blir platt fall.

– Vänsterspringaren Lars höll sig så konsekvent på vänsterkanten att de andra i laget inte trodde att han var med. Nu är han placerad på avbytarbänken.

– Mittfältaren Maria är så rädd om gräset att hon inte vill ha dubbskor. Spelade med vanliga gympadojor och självklart halkade hon både hit och dit. Verkade frustrerad och kom aldrig in i matchen. Risk för avbytarbänken även för henne innan allvaret 2010.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.