Sverigedemokraterna ska behandlas som alla andra partier, dvs ifrågasättas

Det är intressant att så många sverigedemokrater, eller sverigedemokratiska anhängare, tycker att det är konstigt att man ifrågasätter påståendet om att det skulle finnas fyra politiker från andra partier som är på väg över till SD.

Tror ni på allvar att ett liknande påstående från socialdemokraterna hade fått stå obetvivlat? Självklart inte! Varför skulle man från motståndarpartierna lita på ett sådant påstående utan att det finns ett enda bevis för det.

Men detta är inte första gången som sverigedemokrater förväntar sig att deras påståenden ska accepteras utan ifrågasättande. Så är det i princip med varenda påstående om invandrare. Sverigedemokrater lägger fram påståenden utan faktaunderlag och när de får mothugg så blir de snarast förvånade och bemöter dessa med “öppna ögonen” eller “alla ljuger”.

Men det är klart, går man omkring och tror att alla som inte tycker som man själv ljuger och blundar för verkligheten, ja, då behövs det inga andra argument. Allt kan bemötas med “öppna ögonen” eller “de ljuger”.

Detta är också en utpräglad sverigedemokratisk taktik för att vinna väljare. De som känner sig utanför samhället, tror att alla politiker och myndigheter ljuger, känner rädsla för förändringar och tyckte att allting var bättre förr, de lockas av SD:s bild av sig själva som de som också står utanför etablisemanget. Genom att exploatera allmänt missnöje och känsla av utanförskap så kan även de som i grunden inte är främlingsfientliga lockas till SD, och det är precis vad Åkesson och partiledningen räknat ut.

Det var någon som skrev att flest socialdemokrater och LO-anslutna lockas till SD och det finns det också någon väljarundersökning som visar om jag minns rätt. Detta är inte förvånande på något sätt eftersom det kollektivistiska tankesättet präglar både socialismen och sverigedemokraternas främlingsfientlighet (saker ska kallas vid sitt rätta namn!).

“Invandrare rånar”, “invandrare våldtar”. Kollektivistiskt tänkande som jag som liberal känner är totalt främmande. Det finns invandrade män (och möjligtvis några kvinnor) som rånar och det finns invandrade män som våldtar, men invandrare som grupp rånar aldrig och invandrare som grupp våldtar aldrig. Lika lite som svenskar som grupp rånar eller våldtar (och då är svenskar en oerhört mycket mer homogen grupp än invandrare).

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

16 Responses to Sverigedemokraterna ska behandlas som alla andra partier, dvs ifrågasättas

 1. Tobias says:

  Återigen – vad har du själv för bevis? Och när skulle sd ha ljugit om invandringen?

  Du kanske ska läsa lite statistik istället för att gapa om lögner:

  http://www.bra.se/extra/faq/?action_question_show.339.0.=1&module_instance=2

  Du vet, så att du inte skämmer ut dig själv och ditt parti helt och hållet, alltså.

  Jag vet i alla fall att jag kommer att gå in på denna fjantiga blogg när sd tillkännager vilka det är som går över till sd och hånskratta dig i ansiktet.

 2. Jimmy Windeskog says:

  Verkar ju mer som att du önskedrömmer än kommer med något värt att ta på allvar.

 3. site admin says:

  Omvänd bevisbörda kallas det när man kräver att ett ifrågasättande av ett påstående ska bevisas istället för att kräva att påståendet ska bevisas.

  Det är tydligt att den som ifrågasätter SD irriterar, och det kommer jag givetvis att fortsätta med, precis på samma sätt som jag ifrågasätter andra partier. Och tycker någon att min blogg är “fjantig” så snälla, låt bli att läsa då.

  Brå-rapporten var givetvis inget nytt för mig, men jag hoppas att du själv läser den noga. Att det finns en överrepresentation bland invandrare i brottsstatistiken är inget nytt, men överrisken för att misstänkas för brott (det är BRÅ:s uttryck) är inte speciellt hög. Den är t.ex. långt mycket lägre än mäns överrisk i förhållande till kvinnor. Lägger man dessutom in sociala faktorer, vilket är välkänt påverkar brottsligheten oavsett om man är född av två svenska föräldrar eller inte, så minskar överrisken ytterligare.

  Påståenden som att “invandrare rånar” eller “invandrare våldtar” slår också rapporten hål på. För det första så begås de flesta brotten av “helsvenska” personer, inget konstigt med tanke på populationssammansättningen, och för det andra så är de allra, allra, allra flesta invandrarna aldrig misstänkta för några brott. Att då peka ut en grupp som skyldiga till brott är kollektivbestraffning.

  Men omvänd bevisbörda och kollektivbestraffning kanske är SD:s rättspolitik?

  Dessutom är det ytterligt sällsynt att sverigedemokrater pratar om att invandrare är utsatta för fler brott än svenskar, hur kommer det sig? Det kan väl inte vara så att SD vill ge en bild av att det är invandrare som begår brotten och svenskar som utsätts för brotten?

 4. Antiism says:

  Du kommer med ett påstående som jag vill ha källa på, i annat fall så avfärdar vi detta som en ren lögn, nämligen:
  att invandrare är utsatta för fler brott än svenskar

  Fram med opartisk källhänvisning och fakta tack!

 5. JörgenL says:

  Till de kommentatorer som inte vill fatta:

  INVANDRARE begår inga brott, lika lite som brott begås av MÄN eller VÄNSTERHÄNTA eller SKÅNINGAR.

  Brott begås alltid av INDIVIDER. Man kan inte komma till rätta med att individer begår brott genom att förklara brotten med vilken godtycklig grupp man tillhör, speciellt inte när gruppen som helhet till en alldeles överväldigande majoritet INTE BEGÅR BROTT ALLS.

  Ja, det finns en viss överrepresentation av folk med näraliggande utländsk härstammning i brottsstatistiken, men andra grupper är mycket mera överrepresenterade. Fattiga människor har till exempel alltid varit kraftigt i topp i sådan statistik…

  SD’s grundide är att vara mot allting utländskt, och sen hitta statistik som ser ut att stödja denna grundide. Oavsett vilket samhällsproblem man frågar om så är svaret papegojlikt att det är invandringens fel.

  Lite som moderaterna om skatten på Bo Lundgrens tid, alla problem berodde på höga skatter….

 6. z999 says:

  Linander, Sd har lagt fram att invandrare är överrepresenterade när det gäller brott, speciellt vissa typer av brott. Man kan välja att strunta i det som du gör, men att förneka fakta blir bara löjligt. Och överrepresentationen består även om du lägger in parametrar som sociala skillnader. Sen glömmer du bort att det är invandringspolitiken som gör att vi har hög invandring och den är inte invandrarnas ansvar.

  “Ja, det finns en viss överrepresentation av folk med näraliggande utländsk härstammning i brottsstatistiken, men andra grupper är mycket mera överrepresenterade. Fattiga människor har till exempel alltid varit kraftigt i topp i sådan statistik…”

  Ja, och därför bör man ifrågasätta det vettiga i att skapa en ny växande socialgrupp med människor som inte ens har språket på sin sida.

 7. z999 says:

  “Brott begås alltid av INDIVIDER. Man kan inte komma till rätta med att individer begår brott genom att förklara brotten med vilken godtycklig grupp man tillhör, speciellt inte när gruppen som helhet till en alldeles överväldigande majoritet INTE BEGÅR BROTT ALLS.”

  Laglydiga invandrare, som grupp räknad, är dyrare och ger mer problem (ur samhällets synpunkt) än vad de kriminella invandrarna gör. Det är inte olagligt att ha en familjeplanering som innebär att man skaffar nio barn samtidigt som båda föräldrarna lever på socialbidrag i Rosengård. Se nedanstående länk
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=378763

  Om det bara gällde att invandrarna blev mer laglydiga så skulle inte Sd existera.

 8. z999 says:

  Jörgen:
  “Brott begås alltid av INDIVIDER. Man kan inte komma till rätta med att individer begår brott genom att förklara brotten med vilken godtycklig grupp man tillhör, speciellt inte när gruppen som helhet till en alldeles överväldigande majoritet INTE BEGÅR BROTT ALLS.”

  I den verkliga världen så tar man hänsyn till individuella skillnader när man försöker åtgärda brott. Som exempel så ser man våldtäkter som ett kvinnoproblem, även om det inte stämmer till 100%.

  Är man inte intresserad av att förhindra brott av någon anledning så kan man bre ut snömos på det sättet som du gör.

  Om man ansåg att våldtäkter är ett problem i samhället så borde man fundera över hur folk från våldtäktskulturerna i Afrika påverkar Sverige. Jag vet att självutnämnda och självgoda antirasister är allmänt pålästa, kolla på google och sök på Afrika och våldtäkter.

  När “extremhögern” tar upp såna här frågor så brukar “antirasisterna” klämkäckt utbrista att “svenskar våldtar också…” för att slippa en besvärlig debatt.

  “SD’s grundide är att vara mot allting utländskt, och sen hitta statistik som ser ut att stödja denna grundide.”

  Och det är svårt att hitta sådan statistik? Sd är egentligen mer en intressegrupp för de som hittat sån statistik och som inte vill att den ska negligeras och mörkas.

  “Oavsett vilket samhällsproblem man frågar om så är svaret papegojlikt att det är invandringens fel.”

  Sd brukar anklagas för att vara ett enfrågeparti, men trots enkelheten i en enda fråga så är det tydligen för komplicerat för vissa att inse vidden i frågan.

 9. Ola says:

  Jag vet inte vad ni inom Sd gnäller om. Jag bor i ett samhälle med ca 500 svenskar och 500 asylsökanden. Och jag har då inte sett att dom begår mera brott än vi Svenskar. Och inte en enda våldtäkt har hänt. Men det kan ju bero på att dom tycker vi har fula tjejer och kvinnor här. Om folk i Thailand är så fördomsfulla som ni i Sd visar på era kommentarer då måste Thailändarna tro att alla Svenskar är pedofiler.

 10. z999 says:

  Ola:
  “Jag vet inte vad ni inom Sd gnäller om. Jag bor i ett samhälle med ca 500 svenskar och 500 asylsökanden. Och jag har då inte sett att dom begår mera brott än vi Svenskar.”

  Och det tycker du att man ska ha som underlag för att strunta i all tillgänglig statistik? Det är vi inom extremhögern som ska odla fördomar, inte ni. Håll er på eran kant.

  “Och inte en enda våldtäkt har hänt. Men det kan ju bero på att dom tycker vi har fula tjejer och kvinnor här. Om folk i Thailand är så fördomsfulla som ni i Sd visar på era kommentarer då måste Thailändarna tro att alla Svenskar är pedofiler.”

  Pedofili är ett problem i Thailand i och med turismen. Nu råkar dte vara så att thailändarna (folket alltså, inte bara politikerna och några proffstyckare) anser att turismen är lönsam samtidigt. Annars skulle dom knappast acceptera turismen. Om en thailändare påstår att turismen är ett problem eftersom det bidrar till pedofili inom landet så har han rätt.

  Det är inte enbart brottslighet och våldtäkter som är anledningen till att Sd vill begränsa invandringen.

  Såhär, de flesta av jordens nära 6 miljarder människor är skötsamma men det skulle ändå vara en katastrof om allihop bestämde sig för att bo i Sverige.

  Jag vet att det är en önskediskussion för “antirasister” att diskutera invandrares brottslighet eftersom diskussionen då handlar om att “…bara man sätter invandrarna i jobb och vi kan integrera dom till att bli mer skötsamma så löser sig allting.”

 11. site admin says:

  Jag har aldrig förnekat att det finns en överrisk att invandrare misstänks för brott, men den överrisken är inte speciellt stor. Det är t.ex. en större överrisk mellan män och kvinnor än mellan invandrare och svenskar (jag gillar inte “invandrare” och “svenskar” terminologin, men använder den ändå i brist på bättre). Kan z999 m.fl. medge att så är fallet?

  Just nu hittar jag inte någon tillgänglig forskningsrapport om vem som utsätts mest för brott, men generellt är det så att fattiga människor utsätts oftare för brott än rika. Att invandrare tillhör gruppen fattiga i större utsträckning än svenskar är inte heller något okänt. Jag vet att t.ex. Felipe Estrada forskat på området.

  I den BRÅ-rapport som länkades tidigare står det även att det nästan alltid är så att om en person som är född utomlands misstänks för dödligt våld så är offret nästan alltid utomlands född.

  Vilken är “all tillgänglig statistik” som du hänvisar till? Kan du inte istället medge att det är större skillnad mellan mäns och kvinnors brottslighet än invandrare och svenskar?

  Är problemet med invandring till Sverige att vi bor i ett för tättbefolkat land? Då får du nog ta en tur i Norrlands inland.

 12. Ola says:

  Vad skulle hända med Sverige om alla invandrare beslutade sig att åka hem. Det är bara att titta hur det ser ut i Stockholm. Det är till stor del invandrare som kör kollektivtrafiken; jobbar på matställen och andra serviställen. Man måste ju se på alla fördelar med invandrare oxå.
  Ser ni inom Sd inget positivt med invandrare?

 13. z999 says:

  Linander:
  “Jag har aldrig förnekat att det finns en överrisk att invandrare misstänks för brott, men den överrisken är inte speciellt stor. Det är t.ex. en större överrisk mellan män och kvinnor än mellan invandrare och svenskar (jag gillar inte “invandrare” och “svenskar” terminologin, men använder den ändå i brist på bättre). Kan z999 m.fl. medge att så är fallet?”

  Jo, så är fallet. Medgives (som tur är). Sen, visst kan du använda “vi”/”dom”, du använder ju inte det på ett uteslutande sätt. Egentligen inte farligare än att använda “jag”/”du”. Invandrare har inte någon brottslig gen och man kan inte dela upp världen i kriminella invandrare och skötsamma svenskar, men massinvandring leder till en gettofiering av samhället som skapar kriminalitet både bland invandrare och svenskar. Invandringen skapar sedan en socialgrupp 3 hard core, på grund av språket och på grund av andra synsätt. Det är en långvarig tradition av synsätt som har genomsyrat det svenska samhället och fört oss dit vi är idag men som plötsligt har ändrats drastiskt. Barnäktenskap förbjöds 2004, inte för stt svenskar plötsligt ansåg att det kunde vara något attraktivt utan för att vi tillförts nya (nygamla) synsätt. Före 2004 så var den lagen alltså onödig ansågs det.
  Läs här om barnäktenskap

  “Just nu hittar jag inte någon tillgänglig forskningsrapport om vem som utsätts mest för brott, men generellt är det så att fattiga människor utsätts oftare för brott än rika.”

  Du behöver inte leta, jag har läst samma information någonstans.

  “Att invandrare tillhör gruppen fattiga i större utsträckning än svenskar är inte heller något okänt.”

  Stämmer.

  “Jag vet att t.ex. Felipe Estrada forskat på området.

  I den BRÅ-rapport som länkades tidigare står det även att det nästan alltid är så att om en person som är född utomlands misstänks för dödligt våld så är offret nästan alltid utomlands född.”

  Ja, i det fallet stämmer det. Men det är också så att människor som känner dålig samhörighet har lättare att behandla varandra illa. Mångkulturella USA är ju känt för en högre brottslighet, men vi i Europa närmar oss med stormsteg. I krig försöker man ju demonisera och avpersonifiera fienden. Om du kollar igenom personrån och försöker hitta hur förövaren ser på sitt brott så kommer du att se att han har lättare att råna en svensk efetrsom medkänslan krymper med folk som man anser vara annorlunda. Rasism beror väl ofta på att rasisten inte ens uppfattar de av annan ras som människor? (jag vill påpeka att jag tillhör dom som anser att raser existerar inom arten människa, men jag tycker inte att man kan basera politiska beslut på det och jag anser inte att det existerar en svensk ras eller såna dumheter)

  “Vilken är “all tillgänglig statistik” som du hänvisar till? Kan du inte istället medge att det är större skillnad mellan mäns och kvinnors brottslighet än invandrare och svenskar?”

  Jo, det är extremt större skillnad.

  “Är problemet med invandring till Sverige att vi bor i ett för tättbefolkat land? Då får du nog ta en tur i Norrlands inland.”

  Om du vill förstå vad jag anser är problem med invandringen får du ta en tur i Malmö.
  Annars tycker jag att det är skönt att Sverige har obebyggda områden, skulle gärna se att vi var mindre. Jag tillhör dom som anser att överbefolkningen är ett större problem än miljöproblemen och att de flesta miljöproblemen är orsakade av överbefolkning.

  Linander, jag är tyvärr för trött för att ge dig ett bra svar som ditt inlägg förtjänar. Ville ändå visa att jag har sett vad du skrivit. Hoppas du ursäktar.

  Jag vill också tillägga att jag inte representerar sverigedemokraterna och inte delar deras åsikter till 100%.

 14. Mattias Hägglund says:

  Förlåt om jag hi-jackar tråden lite, men det verkar som om det finns sd-anhängare av det mindre rabiata slaget här som kanske skulle kunna ge ett bra svar på en fråga.

  Vad är sd:s åsikt om EU-kommissionens slutsats att Europa (Sverige) kommer att vara i desperat behov av utländsk arbetskraft för att kunna säkerställa pensionerna för en befolkning som blir allt äldre?

  Jag är genuint nyfiken på om man kommit fram till några alternativa lösningar på detta.

 15. z999 says:

  “Vad är sd:s åsikt om EU-kommissionens slutsats att Europa (Sverige) kommer att vara i desperat behov av utländsk arbetskraft för att kunna säkerställa pensionerna för en befolkning som blir allt äldre?”

  Med tanke på den höga arbetslösheten bland invandrare så oroar jag mig mer för om vi kommer att ha tillräckligt med skattebetalande pensionärer i framtiden som kan betala akassa och andra bidrag till dom.

  Jag tror knappast att EU-kommisionen har rätt i sin slutsats, ingen kan göra en sån beräkning som dom har gjort. Och sen, varför skulle det flytta hit folk som vill jobba för att betala skatt till en massa pensionärer? Alla invandrare/utvandrare i alla tider har alltid i första hand varit ute efter att berika sig själva. Någon i andra hand har sällan funnits.

 16. z999 says:

  Ola:
  “Vad skulle hända med Sverige om alla invandrare beslutade sig att åka hem. Det är bara att titta hur det ser ut i Stockholm. Det är till stor del invandrare som kör kollektivtrafiken; jobbar på matställen och andra serviställen. Man måste ju se på alla fördelar med invandrare oxå.
  Ser ni inom Sd inget positivt med invandrare?”

  Positivt?
  Dom håller lönerna nere på jobb inom vården och andra jobb som du nämner. Och det är väl positivt för vissa arbetsgivare.

  Dom skapar en möjlighet för “företagande” inom den så kallade tjänstesektorn. Jobb som subventioneras av staten, som hushållsnära tjänstehjon. Företagande inom citattecken eftersom subventionerat företagande liknar det “företagande” som förekom i öststaterna under deras kommunistperiod.

  Dom möjliggör för “borgerliga” (e.g. feodala) regeringar att skära ner välfärdssamhället, inklusive pensionssystemet, med hänvisning till att man vill få bort bidragsberoendet(?) hos invandrare.

  Dom fyller en funktion som medeltidens avlatsbrev gjorde en gång i tiden. Satsa på invandring och du köper en godhetsstämpel i riksmedian.

  Dom skapar kreativa lösningar. I Malmö (var annars!) så har man byggt Sveriges första gated community –
  Länk för er som inte vet vad som händer i samhället

Leave a Reply

Your email address will not be published.