Barnfria zoner, gärna för mig

För ca 1,5 år sedan så skrev jag om Fritidsresors erbjudande om barnfria zoner på flyget. Många hade kritiserat Fritidsresor, men jag tyckte (och tycker) bara att det skulle vara bra. Nu gick tydligen inte Fritidsresors försök bra och de har inte längre erbjudandet.

Svenska Dagbladet har nu åter tagit upp frågan och jag tycker fortfarande att det är totalt fel vinkling på frågan. För mig som småbarnsförälder så vill jag såklart bli av med de som irriterar sig på att barn ibland skriker, inte minst om de får ont i öronen vid start eller landning. Om det finns barnfria zoner så kan andra resenärers gnäll lättare avfärdas med att sätt dig där då.

Vill dock också påpeka att när barn skriker mycket, som t.ex. en av våra döttrar gjorde när vi flög hem från Grekland för några månader sedan, så får man snarare sympatier och hjälp av medresenärerna än gnäll och ilskna blickar.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.