Öppen hearing om FRA-lagen

På fredag arrangerar vi i Centerpartiet i samarbete med CenterUppropet, Stockholmscentern, Stureplanscentern och CUF en hearing om FRA-lagen. Vi kommer att hålla till på IVA:s konferenscenter (Wallenbergsalen), Grev Turegatan 16, i Stockholm och pågår kl. 10-15. Hearingen kommer att sändas i efterhand på SVT24, men alla som vill är välkomna att komma dit och lyssna “live”. Anmälan måste ske i förhand och först till kvar gäller om platserna tar slut.

Bland de som kommer att prata kan nämnas Anders Eriksson som är ordförande i Säkerhets- och Integritetsskyddsnämnden, Håkan Jevrell som är statssekreterare på Försvarsdepartementet och Clarence Crafoord som är chefsjurist på Centrum för Rättvisa. Jag själv kommer att vara med som en av utfrågarna av de sakkunniga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Öppen hearing om FRA-lagen

 1. Nikita says:

  En fråga jag tycker du bör ställa är:

  När övergår signalspaning till avlyssning alternativt övervakning?

 2. cnab says:

  Arrangörens trovärdighet i FRA-frågan är inte tillräcklig för mig att överväga fysiskt deltagande. Tar naturligtvis del av efterhandsrapporteringen men har inga större förhoppningar om att det parti du företräder, kommer att följa vare sig grundlagen eller internationella konventioner om mänskliga fri- och rättigheter i FRA-frågan. Tanken att försvara demokratin genom att nermontera den är fullständigt absurd. FRA-lagen ska rivas upp med rötterna.

 3. Johan G says:

  Nu har hearingen varit. Har du några intryck du vill dela med dig av?

 4. site admin says:

  Eftersom jag varit på resande fot med min son och inte haft tillgång till ens en dator under hela helgen så är jag lite sen med kommentarer från hearingen i fredags. (Det mest fylliga sammandraget kan läsas på Framtidsdialogen. ) Men jag tyckte att det var bra, de inbjudna experterna var klara och tydliga. Jag fick ett gott intryck av Clarence Crafoord från Centrum för rättvisa och Säkerhets- och integritetsskyddsnämndens ordförande Anders Eriksson har jag stort förtroende för även sedan tidigare. Mats Nordqvist från FRA var också så tydlig som han bara kunde, men självklart måste han vara försiktig med den sekretess som finns runt verksamheten. Den enda som jag blev besviken på var Mark Klamberg som trodde att han skulle hålla ett långt föredrag under publikens frågetimme.

  Själv fick jag också några sekunder i Rapport som visade ett relativt långt inslag från hearingen.

  Nu fortsätter arbetet med att få till en bra lösning på hela frågan. Självklart kommer alla inte att bli nöjda, men åtminstone de som i grunden anser att signalspaning i kabel behövs borde kunna bli till freds.

Leave a Reply

Your email address will not be published.