Bodström: “Jag har aldrig kompromissat med rättssäkerhets- och integritetsskyddsfrågorna”

Thomas Bodström försöker rida vidare på FRA-vågen och upprepar idag gamla kända ståndpunkter på DN Debatt. Jag tänkte inte kommentera alla hans åsikter, men ett av hans påståenden kan jag bara inte låta blir.

“Samtidigt har jag aldrig kompromissat med rättssäkerhets- och integritetsskyddsfrågorna.”

Visst, han menar säkert buggningen och preventiva tvångsmedel som jag var med och minoritetsbordlade för att kritiken mot rättssäkerheten och integritetsskyddet var så hård. Han tycks också ha glömt bort hela den rad med förslag som han var med om. SVT gjorde en fin liten sammanställning 2006 som man gott kan påminna om.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Bodström: “Jag har aldrig kompromissat med rättssäkerhets- och integritetsskyddsfrågorna”

 1. Johan G says:

  Thomas Bodström rider vidare på FRA-frågan för att ni/vi låter honom göra det. För att ni/vi lagt ett dåligt förslag, drivit igenom det trots massiv kritik (tumregel: När syndikalisterna och Svenskt Näringsliv går i samma demonstrationståg, då är man fel ute om man är på andra sidan), och sedan envist håller fast vid det, trots att det är tekniskt undermåligt, integritetsmässigt ogenomtänkt och politiskt självmord.

  Varför? Finns det ingen i alliansen som funderat över om det är värt det? Vad är det som gör att man är villig att förlora makten på den här lagen?

  Sen var Bodströms förslag sämre, och det var han som började. Men det spelar ingen roll – Det är vår sida som sitter med Svarte Petter i det blå skåpet, och det är (s) som kan stå utanför, vinka och ropa “Vi ses i valrörelsen!”

  Har vi inga strateger kvar?

 2. Rikard says:

  @Johan G:
  “Sen var Bodströms förslag sämre”

  Vilket förslag talar du om nu? Bodström har kommit med många dåliga förlsag, det håller jag med om. Men du vet säkert att den Ds som kan kallas ursprunget till den usla FRA-lagen kom från dåvarande (s) försvarsdepartementet och inte från (s) justitiedepartementet. Bodström var dock med och förkastade aktuella Ds men nästa regering plockade upp den från den papperskorg där den hörde hemma.

 3. Johan G says:

  Det fanns en lista, sammanställd av SVT, i originalinlägget. Läs själv.

 4. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro says:

  “Thomas Bodström rider vidare på FRA-frågan för att ni/vi låter honom göra det. För att ni/vi lagt ett dåligt förslag, drivit igenom det trots massiv kritik…”

  Hear, hear.

 5. Donsan says:

  Sossarna med Persson och Bodström i spetsen och Alliansen anfört av Reinfeld och Ask är lika goda kålsupare när det gäller att trampa på folkets demokratiska rättigheter och förakt för medborgarnas personliga integritet. – Linander borde nog inte kasta sten när han själv sitter i glashus.

 6. site admin says:

  Johan G, din tumregel inom parantes är nog det bästa du skrivit hittills.

  Rikard, det fanns en färdig proposition, men av taktiska skäl la de inte fram den före valet. Om Leni Björklund fått fortsätta efter valet 2006 så hade riksdagen fått en ännu sämre proposition att behandla än den som Odenberg kom med.

  Donsan, visst kastar jag lite smågrus, men sten tycker jag inte att det är…

 7. Johan G says:

  Bra att du gillar min tumregel. Så: Varför är du/ni/vi fortfarande kvar på fel sida? Varför bjuder vi Sahlin och Bodström på det här kalaset?

 8. Jörgen L says:

  Politisk retorik från både Bodström och dig Johan.

  Vad som tillslut räknas är inte vad man sagt och önskat, utan vad man gjort.

  Det finns en lista hos Emma också, se till att stoppa några av sakerna på den så har du nåt att skryta om.

 9. Erikrr says:

  Såvitt jag känner till så har ni inte återställt en enda integritetskränkande lagstiftning som genomförts under Bodström. All lagstiftning som ni inte åtgärdar nu när ni har chansen kan ju inte tolkas på annat sätt än att ni är för den. Dessutom har ni drivit igenom nya integritetskränkande lagar, Alliansen är därför inte ett dugg bättre än Bodström.

Leave a Reply

Your email address will not be published.