Går det att köpa artikelplats i Aftonbladet och Svenska Dagbladet?

Frågan kanske retar upp de båda tidningarna, men jag kan inte låta bli att ställa mig den frågan när jag såg att nyheten att Apples nya Iphone kommer den 11 juli överst både på aftonbladet.se och svd.se. Inte är det väl en nyhet som har så stort nyhetsvärde att den skulle få toppa på egna meriter?

Även Expressen och DN skriver om nya Iphone, men nyheten har hamnat betydligt längre ner.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Går det att köpa artikelplats i Aftonbladet och Svenska Dagbladet?

 1. ctail says:

  Samtidigt som FRA:s olagliga avlyssning och den nya avlyssningslagen uppmärksammas katastrofalt lite i tidningarna. Det gäller tyvärr också den här bloggen. Varför säger du ingenting om den? Du kan väl inte ha missat att nätet formligen kokar av den? Börja att uppdatera dig här i så fall: FRAs allmänna avlyssning – en resumé.

 2. Olov says:

  Om många är intresserade har det väl ett nyhetsvärde?

  Ingen idé att skylla på tidningarna. Jag tror snarare det handlar om en mycket välskriven PR-plan från Apples sida.

 3. site admin says:

  ctail, hur många gånger ska jag behöva skriva att jag la ner hundratals timmar på FRA-debatten förra våren och hinner inte göra detsamma nu. Jag är föräldraledig och de av mina kollegor som ska ta ansvar vid omröstningen i riksdagen får också ta ansvar för debatten.

  Olov, du har säkert rätt i att det helt enkelt är skickligt av Apple. Hade jag varit marknadsansvarig på Sony Ericsson eller Nokia hade jag funderat på vad Apples PR-byrå har som inte de har.

 4. Jan Kivisaar says:

  Japp, måste verkligen beundra Apple som lyckas med så mycket gratis marknadsföring. Men dom gör även ganska schyssta produkter, så helt fel är det inte att uppmärksamma deras produktsläpp.

  Johan: Du får se till att “hota” Dina kollegor om att Du inte kommer att prata med dom igen om dom röstar ja till FRA-lagen. Förmodligen biter det inte lika hårt som partipiskan, men det kanske finns några riksdagsledamöter som faktiskt kan rösta efter eget huvud ibland – även när det gäller stora saker som det här.

 5. Och även den numera Schibsted-dominerade Metro har det på framsidan.

 6. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro says:

  Om det går vet jag inte.

  Däremot så VET jag att demokratins krafter MÅSTE köpa annonsplats i DN på sidan 3 – för att få ut demokratins budskap (läs: FRA-lagen).

  Varför? För att tidningarna inte gör sitt jobb och bevakar demokratifrågor tillräckligt.

  Sorgligt!

 7. site admin says:

  Blev överraskad när jag såg annonsen i morse, imponerande att få ihop sådana resurser. Det är ju inte direkt billigt att köpa sidan 3 i DN! Sedan hade resurserna kunnat användas smartare för att påverka beslutet, men det är en annan sak.

 8. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro says:

  Nej, nästan 300 000:- kostade det att köpa sidan 3 i DN för Nätverket Stoppa FRA-lagen.

  Man blir nästan tårögd när man tänker på vad människor kan göra för att få behålla sin integritet och demokrati.

  Önskar bara att vi var fler….

 9. Vet inte om det är för att du ogillar iphone, men vi inte lyckas undvika de där tidningarna ser ju att likaledes stort utrymme ägnas åt nya SE-modeller, eller när det blir en ny Volvo från Trollhättan.
  Eller när den skönsjungande däcktillverkaren bryter upp med sin gubbe.

  Må gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.