Nervöst inför maran

Imorgon klockan två är det dags. Mitt första maratonlopp. Ja, mitt första lopp överhuvudtaget om man inte räknar in skoltävlingarna. När alla andra njuter av väderprognoserna så fasar jag (tillsammans med ca 18 000 andra), 26 grader och vindstilla var det sista jag såg. Det blir heta 42 195 meter. Men självklart ska det gå!

Jag har dock bestämt mig för att sänka utgångsfarten. Jag hade tänkt följa ett 4 h 15 min-schema, men börjar nu på 4 h 30 min för att känna hur värmen påverkar mig. Om det känns bra efter första milen så försöker jag nog nå 4,15 ändå, men om jag lyckas är en annan sak. Att få i sig tillräckliga mängder vätska känns som det viktigaste.

Om någon står och tittar vid Stockholms gator eller kollar på Internet så har jag 6902 på min nummerlapp. Imorgon kväll ska jag försöka meddela hur det gick.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

One Response to Nervöst inför maran

  1. Fyra timmar och en kvart!? Det är ett TOKIGT högt tempo, juh.

    När jag sprang halvmaran häromåret var jag helnöjd med att ha kommit i mål på 2:30.

    (När jag gjorde lumpen sprang jag å andra sidan milen terräng på 41 minuter, men det är många år sedan nu…)

    Lycka till!

    / Rick

Leave a Reply

Your email address will not be published.