Stockholm Marathon

Nu har jag precis anmält mig till Stockholm Marathon. Skräckblandad förtjusning! Jag har aldrig sprungit något maratonlopp, aldrig något annat lopp (förutom i skolan) för den delen heller. Kanske idioti att börja “löparkarriären” med ett maratonlopp, men det gäller att satsa högt, eller rättare sagt långt i det här fallet.

Så, nu vet ni vad jag gör den 31 maj nästa år. Jag längtar verkligen dit! Ja, inte till starten eller själva loppet, utan till målgången. Det ska bli så grymt skönt att ha sprungit ett maraton.

Varför? Den frågan har jag fått av de vänner jag berättat för om min utmaning. Först började jag träna lite mer för att råda bot på de där extra kilona som allt för många goda middagar lett till de senaste fem åren. När vågen gav positiva besked och löpningen kändes lätt så dök Stockholm Marathon upp som en tanke. En utmaning för att hålla motivationen uppe. För vem ställer sig på startlinjen och springer 42 195 meter utan att ha tränat en hel del? Det vore en långsamt och plågsamt försök att göra slut på sig själv. Nu är det 2-3 pass i veckan, varav ett långpass (16 km idag), som gäller. Så om någon ser en flåsande man med stegräknare och riksdagens träningsoverall springa runt Ingarö eller uppe på Romeleåsen så är det förmodligen jag. Lovar dock inte att jag orkar hälsa…:-)

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Stockholm Marathon

 1. Stefan says:

  Grattis till bokningen du kommer klara det galant vi får ta en sväng ihop snart.

 2. site admin says:

  Tack, jag behöver nog träna lite mer innan jag hänger med en ironman som du.

 3. Johan says:

  Försenad 30-års kris? 🙂 Lycka till!

 4. lars-ivar ericson says:

  Ett klokt beslut. Nu har du kommit fram till den ultimata löpgrenen

 5. site admin says:

  En del hävdar det, men i övrigt hoppas jag att jag inte har några tydlga krissignaler…:-)

 6. site admin says:

  Lars-Ivar, ser på Stockholm Marathons hemsida att även du är anmäld. Även Ulf Molin har anmält sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.