Skaffa en jurist i din stab Peter Eriksson

Det är fortfarande bra att Peter Eriksson och miljöpartiet börjat engagera sig i en förbättrad sexualbrottslag, att de ångrat att de röstade mot Centerpartiets förslag om samtyckesutredning och förändring av begreppet hjälplöst tillstånd 2005, men det är pinsamt att se vilken bristande juridisk kompetens det finns på miljöpartiets riksdagskansli (eller var nu den person som skriver Peter Erikssons debattartiklar sitter).

Peter Eriksson tycker att vi ska sluta diskutera de juridiska begreppen. Men ursäkta, domstolarna ska väl döma efter vad det står i lagstiftningen och då är de juridiska begreppen oerhört viktiga. Han påstår också, utan vidare bevisning, att en samtyckeslagstiftning skulle göra att “fler våldtäktsfall kommer att nå fram till domstolarna för ett avgörande.” Jag vill också ha ett samtyckeskrav, men inte för att jag tror att det automatiskt kommer att leda till fler fällande domar. Det skulle verkligen vara intressant att ta del av miljöpartiets analyser bakom det påståendet…

Peter Eriksson skriver också: “Justitieminister Beatrice Ask svarar i måndagens SvD delvis på frågan genom att säga att hon vill utreda frågan om samtycke. Det känns som ett försök att vinna tid genom att skjuta på frågan.”

Men, en person som Peter Eriksson som suttit i riksdagen i flera år borde väl ha förstått hur lagstiftningsprocessen ser ut i Sverige. Ska ett samtyckeskrav i sexualbrottslagstiftningen införas utan föregående utredning? Oerhört ansvarslöst! Oavsett om man tycker att det är viktigt att vi får ny lagstiftning på plats så snabbt som möjligt.

Han fortsätter dessutom att ljuga: “Miljöpartiet initierade diskussionen. Vi har som första parti under hösten satt ned foten med kravet om att införa samtycke i våldtäktslagen.” Visst, du missade att du röstade mot det själv för två år sedan. Dessutom var även vänsterpartiet och en del socialdemokrater före miljöpartiet…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Skaffa en jurist i din stab Peter Eriksson

 1. Leffe says:

  Jobbar inte juristen Zaida Catalan på (mp):s riksdagskansli längre? Hon har ju varit ute i den här frågan och tjoat under en längre tid.

  Jag tror att det blir bra med en utredning, sannolikt sågar den idén eller så gör remissinstanserna det… 🙂

 2. site admin says:

  Vet att hon har jobbat där, men har ingen aning om hon är kvar.

 3. site admin says:

  Tack Fredrik, även om hon är ute och reser precis som Peter Eriksson. “Det började med att jag…”, visst, var var hon 2005?

Leave a Reply

Your email address will not be published.