Från det ena till det andra i livet

Ibland känns livet verkligen som att kastas från det ena till det andra. Idag har jag med mindre än en timme emellan diskuterat insynen i Säpos verksamhet under ett möte med Rikspolisstyrelsens styrelse och vad arbetsro på dagis innebär på föräldramötet med min sons dagis. Jag menar inte att min sons dagis och deras verksamhet är mindre viktigt för mig som person än hur den parlamentariska insynen i Säkerhetspolisens verksamhet fungerar, men man kan väl uttrycka det som att frågorna befinner sig på olika nivåer.

De senaste två dagarna har jag sprungit från möte till möte och det är inte alldeles lätt att få tankarna att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Från ett frukostmöte om människohandelssituationen i Sverige som jag arrangerade i Riksdagens manliga nätverks regi, till veckomötet på justitiedepartementet, till lunch och möte med rådsdirektör Jan-Erik Enestam om Nordiska rådets framtida arbetsformer, till slutmötet med trafikdatalagringsutredningen, till sammanträde med Rikspolisstyrelsens styrelse i Säpos lokaler, och till föräldramöte på dagis. Däremellan har det varit ett antal mindre träffar och samtal, lite mat, träning och sömn, men hjärnan har nog varit på möte fortfarande…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Från det ena till det andra i livet

  1. Olle Eriksson says:

    Men så har du också väldigt bra betalt. och pensionen din är väl säkrad för längesedan, din ringa ålder till trots. Så lite mindre gnäll kanske skulle vara på sin plats här.

  2. site admin says:

    Gnällde jag? Men vill man vara surpuppa så är det helt okej. Vill man inte läsa hur jag upplever min vardag i riksdagen så är det fritt att låta bli.

    För övrigt har jag inte någon pension “säkrad”. Bra betalt har jag, men det är också relativt. När jag räknade ut hur mycket mer jag har per arbetad timme än min kära fader som är snickare så var det inte speciellt mycket mer. Och jämför jag min lön med vad mina kompisar från juristlinjen har så ligger jag definitivt inte i topp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.