Alhem har ingen humor

Kan väl tycka att det var otroligt dumt gjort av en präst att sätta upp lappar med “ollad” på en kvinnlig prästkandidats arbetsrum, men vad jag reagerade på var överåklagare Sven-Erik Alhems kommentar:

“Det är rätt svårt att uppfatta en sådan sak som ett skämt.”

Har han ingen humor?

Och om det nu inte kan uppfattas som ett skämt, förlåt Jose…:-)

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Alhem har ingen humor

 1. Ola says:

  Jag måste hålla med Sven-Erik i det här fallet!

  Vad han ser, och som du missar, är att det handlar om en man och en kvinna. Det gör skillnad. Hade det varit två män kunde det varit ett skämt och kanske kul. Beroende på vilken sorts humor man har.

  Jämför om två svarta män kallar varandra nigger eler om en vit man kallar en svart man för nigger. Det blir skillnad. Kontexten är en väsentlig sak när det gäller att avgöra vad som kan betraktaa innehållet i ord eller handlingar.

 2. Ola says:

  … på grund av överfall av en 14 månaders flicka så blev de sista meningarna märkliga. det borde blivit: Kontexten är väsentlig när man tolkar innehåll och värde i ord och handlingar. Det räcker inte med att se på enbart orden eller handlingarna som sådana.

  Nu blev det som det var tänkt.

 3. JörgenL says:

  Det var ju som förgjort, kan du inte skriva nåt jag håller med om snart Johan. 🙂

  Eller, jo, det är klart att det kanske kan uppfattas som ett skämt, men Ola’s kommentar ovan är ju definitivt giltig, så ska man uppfatta det som ett skämt så är det i så fall ett oerhört omoget och ogenomtänkt skämt där skämtaren uppenbarligen helt missat att känna in hur “skämtoffret” kan tänkas känna sig.

  Att det dessutom är en präst som gör på det viset, en som väl rimligtvis med tanke på själavårdande uppgifter och liknande borde vara begåvad med ett visst mått av empati, är faktiskt lite skrämmande.

 4. Nisse Nilsson says:

  Johan, du var ju upprörd över att radiosporten beskrev en färgad sprinter som ett fullblod, vilket du tyckte var rasistiskt, men sexistiska skämt är tydligen roliga eller ligger allt i betraktarens öga?

 5. site admin says:

  Instämmer såklart i att det åtminstone var dålig humor i det här fallet och att en handling, eller för all del ord, kan vara ett skämt mellan gamla polare medan det kan vara sexuella trakasserier mellan personer som inte känner varandra.

  Men nog kan det vara ett okej skämt vid rätt tillfälle mellan rätt personer, men det verkar inte Alhem tycka.

  Jag har svårt att tro att de försökte skämta på Radiosporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.