Bra debut av Björklund

Nu är allianskonventet slut och firandet fortsätter ikväll med en stor fest på Berns (dock utan mig).

Folkpartiets nya partiledare Jan Björklund debuterade i alliansgänget och gjorde det med bravur. I den typ av mindre allvarligare utfrågningar som det var på Rigoletto är han rolig och snabbtänkt. Göran Hägglund, som ofta sägs vara grå och tråkig är i själva verket humoristisk, men idag tycker jag att Björklund överträffade honom. Maud och Reinfeldt är annorlunda, även om de kan vara roliga så är det ändå faktauppgifterna som kommer före humorn.

Jag måste också återkomma till stämningen. Även om det var trevligt och många leenden på läpparna så är det inte den stämning som vi hade i valrörelsens slutskede. Då var det spontana jubelrop så fort partiledarna kom in på scenen, medan de flesta nu pliktskyldigt reser sig för en stående applåd.

Jag anklagar ingen, jag känner inte heller själv den glöd som byggs upp under en valrörelse. Nu är det resultatinriktat arbete istället för paroller och ballonger. Jag fick en känsla idag att Reinfeldt känner likadant. Vid ett tillfälle försökte han elda upp sig själv för att kunna elda upp åhörarna, men det kändes mest konstlat.

Men jag är inte speciellt orolig. Den där valrörelsekänslan kommer tillbaka någon gång sensommaren 2010.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.