Dagens citat

Jan Björklund börjar sitt partiledarskap på “bästa” politikersätt. Att säga att man inte säger något fastän man ändå säger det… Ni förstår väl? Björklund i DN på frågan vill ni förstatliga skolan?: “Det blir väl ett ramaskri om jag säger det, så det vågar jag inte. Men det är i varje fall så jag tänker.” Det är alldeles i stil med Lars Ohlys klassiker när han förklarade att han inte längre skulle kalla sig kommunist, fast han direkt påpekade att han stod för de kommunistiska idealen.

Björklund får tycka vad han vill, något förstatligande av skolan blir det inte.

I övrigt vad gäller folkpartiets landsmöte så tycker jag att det verkar dåligt medialt planerat. Visst har de fått en hel del media, konstigt vore det annars när de valt ny partiledare. Men så mycket mer än det har det inte blivit. De har fått ut att de fortsätter med sin “kravpolitik”, “ingen kursändring” och “mer pengar till lärarna”. Det är bra budskap om fp satsar på att behålla sina väljare, men de bör väl vara lite mer offensiva än så. De borde givetvis använt det gyllene medialäget till att marknadsföra något nytt, fräscht och överraskande. Något som kan väcka upp ett nytt intresse för folkpartiet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dagens citat

  1. Ska ett landsmöte, en partikongress, etc över huvud taget vara medialt planerat egentligen? Är inte risken att den interna debatten blir lidande om man är för angelägen om vilken image man visar utåt?

    Nu kan vi som väljare förvisso ha ett intresse av hur debatten förs inom ett parti, men behöver vi verkligen matas med pressmeddelanden jämt och ständigt? Räcker det inte att på kongresshemsidor etc tillhandahåller information för de oss som är intresserade?

  2. site admin says:

    Bra frågor. Jag tror inte att det behöver finnas något motsatsförhållande. Hela landsmötet sändes på SVT24, så alla som vill kan följa debatten. Sedan har partiledaren pressträffar, han höll åtminstone ett tacktal och ett avslutningstal. Vid dessa tillfällen måste han välja vad han vill ta upp, och då tycks folkpartiet ha valt att lyfta de gamla profilfrågorna för att stärka dem ytterligare. Om jag hade varit strateg eller kommunikationsansvarig hos fp så hade jag nog föreslagit att någon ny fråga som analyserats som viktig (jag antar att alla partier gör analyser av vilka frågor som är viktiga för olika väljargrupper) för gruppen “potentiella väljare” skulle prioriteras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.