Alltid någon som inte är nöjd

De flesta tidningarna skriver från vår stämma i Kalmar som avslutats idag i termer som “populär centerledare” och “kaxigare än någonsin“, men självklart går det alltid att hitta någon som inte är nöjd. Att det skulle vara någon från den gamla EU-kritiska nätverket som skulle uttala sig förvånar ingen inom centerrörelsen, och att det skulle vara någon från Jämtland förvånar inte heller.

Svenska Dagbladet har fått min fd riksdagskollega Håkan Larsson (blev utkryssad 2006 av en EU-positiv jämte vid namn Per Åsling) att uttala sig kritiskt och gör en stor grej av det. Håkan är trevlig som person, men alltför ofta negativt lagd, och att han inte tycker om utvecklingen mot ett modernt liberalt parti är välkänt. Skulle vi börja beskriva oss som en “idérörelse med en bakgrund i det agrala bondesamhället” så blir det nog svårt att nå 4 % i nästa val. Vi i Centerpartiet ska stolt ta med oss vad våra företrädare gjort och vi ska inte på något sätt förneka vår historia, men det går inte att backa in i framtiden.

Skulle ett parti försöka utveckla sin politik på ett sätt så att ingen medlem i partiet blev missnöjd så skulle det stå still. Det skulle inte bli någon utveckling. Jag förstår att media vill hitta konflikter, det är så de jobbar, men det är ändå tråkigt om läsarna skulle få uppfattningen att det finns något missnöje att tala om inom centerrörelsen. Det finns ett fåtal personer som är kritiska och de tillhör uteslutande den gamla generationen centerpartister. Det är inte de som kommer att leda Centerpartiet i framtiden och de kommer inte att kunna hindra vår modernisering.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alltid någon som inte är nöjd

 1. Nisse Nilsson says:

  Hej

  En liten undran, varför vill centerpartiet ha kvinnlig värnplikt samtidigt som det skall sparas på försvaret? Summan blir väl att skattepengar kastas bort på att dubbelt så många skall genomgå mönstring som ändå inte leder någonstans?

  mvh
  NN

 2. site admin says:

  Bra fråga. Det är en mer principiell inställning. Ska vi ha allmän värnplikt så ska den vara allmän, dvs inte enbart för halva befolkningen. Men vi går snarare mot att ta bort värnplikten istället. Det är sjukt att döma någon för att de inte vill göra värnplikten när det finns många som vill göra den men inte får.

Leave a Reply

Your email address will not be published.