Åkeby avgår

Kanske inte någon stor nyhet i världen, men för en MFF-supporter med stort himmelsblått hjärta är det en stor nyhet. Enligt obekräftade källor så kommer Sören Åkeby att avgå idag. Ängelholms nuvarande tränare Mats Jingblad tar över. Efter att ha lidit på Råsundas läktare i söndags så känns det bra med en förändring. Det är uppenbart att Åkeby inte fått den starka truppen att prestera sitt bästa som lag. Självklart är det svårt för en ny tränare att förändra speciellt mycket under de sista sju allsvenska omgångarna, men tränarbytet i sig kan ge en nödvändig injektion.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

6 Responses to Åkeby avgår

 1. Ola says:

  Har du sett den tråkigare nyheten att på 1o miljoner?

 2. Mange says:

  Jag undrar om detta eviga bytande av tränare verkligen hjälper? Det känns nästan som att det inte kommer finnas någon kvar som vågar ställa upp när kraven nu har blivit omänskligt höga. Detsamma gäller domarna…

 3. site admin says:

  Jag tror att IMG gör skit för sig själva. Vilken förening ska vilja göra affärer med dem i framtiden? Känns väldigt kortsiktigt från deras sida. Problemet i en sådan här process är dessutom att det är så förbaskat kostsamt. Men självklart tror och hoppas jag att MFF har torrt på fötterna.

  Alla tränare på elitnivå vet vad som gäller, och att ha tvingats avgå under en säsong i en klubb verkar inte göra det svårare för en tränare att bli anlitad av en annan klubb. Så jag tror inte att det finns någon anledning att generellt oroa sig för tränarna, som är välbetalda. Däremot ser jag problem med det hårdare klimatet för domarna. Jag tror att det kommer att bli allt svårare att få yngre killar och tjejer att bli domare. Vem vill ha ett fritidsuppdrag som är uselt betalt och som nästan enbart resulterar i arga kommentarer och i värsta fall hot. Får vi inga som vill börja döma pojk- och flicklag, och som sedan vill döma i de lägre serierna, så kommer vi inte heller ha bra domare till elitnivån.

  Hjälper det då att byta tränare? Någon som läser idrottsvetenskap borde göra en kvalitativ studie på det. Borde vara ganska enkelt, om än tidsödande, att gå genom ett antal idrotter på elitnivå. Hur många poäng före tränarbyte och hur många poäng efter. Jag tror att resultatet skulle bli att det faktiskt i snitt lönar sig att byta tränare när det gått dåligt under en för lång period. Inte för att en ny tränare under säsongen kan komma in och ändra speciellt mycket i varken träningen eller i matchsituationer, utan för att själva tränarbytet innebär ett brott i en negativ trend, en nytändning.

 4. Nisse Nilsson says:

  Vad kommer att bekräftas först, att Castro är död eller att Åkeby har avgått… 😉

  Sanningen om IMG är nog att de är internationella storfräsare som inte bryr sig om en internationellt sett lite klubb som Malmö. Det var något liknande för ett antal år sedan när IMG var inne i golftävlingen Scandinavian Masters. Stor ord till en börja om hur bra allt skulle bli och hur mycket pengar som skulle satsas blev inget till slut.

 5. site admin says:

  Jag vet, lite pinsamt, men vänta bara….

  Även om IMG är stort internationellt så finns det ändå en svensk ledning som måste vara intresserade av hur det ska gå framöver här i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.