TV4:s morgonsoffa imorgon 06:45

Är ni morgonpigga kan ni se mig i TV4:s morgonsoffa kvart i sju imorgon bitti. Ska diskutera sexköp med en polis och, förmodligen, Katarina Wennstam.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to TV4:s morgonsoffa imorgon 06:45

 1. z999 says:

  Mjaa, en sån diskussion tillför nog inget i mitt liv. Jag är gift och tänker fortsätta att vara trogen mot min fru. Är det priset ni ska diskutera?

 2. site admin says:

  Trist med människor som inte kan engagera sig i andra människors lidande. Men låt mig slippa idiotiska kommentarer i vart fall.

 3. Nu såg jag inte programmet, men sexköp behöver väl inte innebära någon form av lidande?

 4. site admin says:

  Enligt polisen i Stockholm så befinner sig 9 av 10 prostituerade i någon form av tvångssituation ur den bemärkelsen att de inte skulle kunna välja att inte sälja sex när de så önskar.

 5. Du tycker inte att det är märkligt att svensk polis, särskilt den i Stockholm, bedriver ideologisk verksamhet i media?

  Angående din andra kommentar kan jag bara kontra med att det är trist att riksdagsmän inte förmår ta reda på fakta innan de röstar eller engagerar sig, att de nöjer sig med den information som serveras från olika påtryckargrupper, att de låter sig manipuleras som nickedockor.

  Jag vet att du har fått ett erbjudande att träffa en alldeles riktig hora, för att ta reda på hur det förhåller sig i den verklighet du inte hade en aning om. Jag tycker att du ska ta det erbjudandet, och jag tycker att du ska tala med folk som har andra uppfattningar än de politiskt korrekta (men dessvärre felaktiga) för att vidga dina vyer en aning.

  Angående lidande ska du veta följande: DU är orsaken till att sexarbetare lider mer än nödvändigt i dagens Sverige, dels på grund av sexköps- och kopplerilagarna, som tvingar dem till mer osäkra miljöer än nödvändigt och skapar en naturlig kriminell miljö. DU är problemet, inte prostitutionen i sig.

  DU kommer att bli bortröstad så fort ett alternativ yppar sig, så fort EN ENDA rakryggad politiker vågar göra upp med den kompletta idioti som nu föreligger.

  Beställ en (färsk) opinionsundersökning om du inte tror mig.

 6. site admin says:

  Varför skulle svensk polis bedriva någon ideologisk verksamhet? Du får nog förklara det påståendet lite bättre. De berättar vad de upplever i sitt arbete, vilket de givetvis ska göra.

  Du tycker inte att du drar lite förhastade slutsatser av att jag skriver vad polisen säger? Vilken fakta har jag inte haft när jag röstat i någon fråga? Vilken fråga i så fall? Lösa påståenden för att misskreditera mig biter inte.

  Intressant att du har så nära kontakter, eller på annat sätt fått veta att jag blev uppringd av en prostituerad kvinna tidigare idag. Hon hade sett inslaget på TV4 och ville ge sin bild. Det fick hon göra, jag tror att vi pratade i närmre 40 minuter. Jag lyssnade på samma sätt som jag gör med alla som kontaktar mig för att informera om något som rör mina arbetsuppgifter i riksdagen. Sedan berättade jag om varför jag tycker som jag gör och hon lyssnade på mina åsikter.

  Det stämmer också att hon sa att jag gärna fick träffa henne, men hon förtydligade inte vilken ytterligare information som hon skulle kunna ge mig som hon inte hade berättat i telefon.

  Sedan måste jag nog säga att du har en stor portion övertro på vad jag som en av 349 riksdagsledamöter kan göra. Sexköpslagen infördes innan jag kom in i riksdagen, så det kan jag knappast “beskyllas” för. Det är naivt att tro att den organiserade brottsligheten skulle lämna prostitutionsbranschen för att sexköps- och kopplerilagen togs bort. Det skulle snarast öka möjligheten att tjäna pengar på prostitution och därför skulle det bli ännu intressantare och mer lukrativt för kriminella gäng att styra prostitutionen och ta hand om vinsten.

  Alla har möjlighet att ställa upp i valet till Sveriges Riksdag. Om du tillhör min valkrets har jag ingen aning om, men du är ändå välkommen att ställa upp i riksdagsvalet med budskapet “avskaffa sexköps- och kopplerilagen”. Jag är dock tveksam till att du skulle komma in.

  Nu är det så att sexköpslagen ska utvärderas, det har jag och övriga i alliansen sagt redan före valet och det kommer att genomföras, och i den utvärderingen är det självklart att alla åsikter och synpunkter ska få komma fram. Jag vill inte ha en vinklad utvärdering med enbart “politiskt korrekta synpunkter”. Även om du säkert inte tror på det Blogge så vill jag ha all kunskap, erfarenhet och lyssna på “icke politiskt korrekta” uppfattningar innan jag fattar beslut.

 7. Naiviteten är helt på din sida. Du tycks inte inse sambandet mellan att å ena sidan kriminalisera en verksamhet där det finns en klar marknad (som inte kan påverkas) och å den andra sidan kriminella krafters övertagande av verksamheten när den kriminaliseras. Prohibition i USA på 1920-talet? Eller vad tror du kommer att hända om man förbjuder kaffe!?

  Alliansens utvärdering är inte värd mer än dasspapper. Det har redan sagts att sexköpslagen ska skärpas alldeles oavsett vad utvärderingen visar. Därmed kommer man bara att höja insatsen för de kriminella gäng som funnit en nisch i den svenska lagstiftningen, och därmed kommer även människohandeln från Baltikum/Ryssland att öka, liksom följekriminaliteten.

  Bara för att du och dina kompisar är idioter som inte begriper det enklaste av samband. Ja, ni är ta mig fan alla idioter.

  Här är ett par röster jag tycker du (och alla andra i beslutsfattande ställning) ska bekanta dig med: Don Kulick och Petra Östergren. Det är en bra början.

  Man kan bara använda Sven-Axel Månsson och hans klick så många gånger innan det blir löjeväckande – och den gränsen passerades för länge sedan.

 8. site admin says:

  Skärpning, Blogge, du får gärna göra kommentarer på min blogg, men hyfsa ditt språk. Alla är inte idioter bara för att de inte tycker som du. Något egoistisk inställning till omvärlden.

  Med ditt resonemang finns det enbart organiserad kriminalitet för varor och “tjänster” som är olagliga. Som t.ex. alkohol, cigaretter, “organdonationer”, byggbranschen, spelmarknaden osv. Och då finns givetvis inte ingen organiserad kriminalitet som tjänar de stora pengarna på prostitution i något annat land än i Sverige eftersom det bara är vi som har sexköpslagen? Ditt resonemang faller på sin egen orimlighet.

  Det finns ingen uttalad “målsättning” med utvärderingen. Ge mig ett bättre alternativ än att utvärdera sexköpslagen för att sedan se om något behöver förändras. Du får precisera dig bättre än att skriva: “Det har redan sagts”. Vem har sagt vad?

  Du svarar inte heller på varför polisen skulle bedriva någon “ideologisk verksamhet”. Att kasta ur sig att alla är idioter är inget givande svar.

  Även om du säkert inte tror på det heller så har jag läst en hel del av vad Petra Östergren skrivit.

 9. Tack för att du lyssna på mig härom dagen Johan 🙂

  Överallt där det finns svarta pengar att komma åt finns också organiserad brottslighet, men om en bransch inte kan få förekomma lagligt så tar kriminella krafter över de goda för de goda tillåts inte få existera, det vet vi också.

  Trots svartbränd sprit osv så köper ändå de flesta svenskar sin sprit på systembolaget. Och sprit förbjöd så skulle människor fortsätta dricka sprit men köpa det olagligt.

  Vi vet också att de flesta som säljer sexuella tjänster i Sverige gör det som helt oberoende och fria eskorter eftersom det är bara på detta sätt man lagligt kan arbeta med sex i Sverige. Dock klarar inte alla sexsäljare av att arbeta på detta sättet, läs de utländska sexsäljarna som åker hit. De hamnar direkt därför i händerna på hallickar som utnyttjat dem och det gör mig så arg att vår lagstiftning orsakar detta.

  Och det är kränkande för alla oberoende fria sexsäljare i Sverige att bli sammankopplade med kriminella när vi arbetar mot att slippa dem i vår verksamhet. Det är också kränkande för de verkliga offren för sexuell människohandel att bli sammankopplade med oss eftersom dessa människor aldrig har valt att sälja sex som vi har gjort. De stigmatiseras helt i onödan.

  Till sist… Johan … du var välkommen hem till mig för att du med egna ögon skulle kunna intyga för Annika Qarlsson att jag inte sponsras av en penningstark sexindindustri och för att du ska kunna intyga för andra att jag är en äkta hora. Jag bjöd hem dig för jag tror på samtal och kontakt och för att du förmodeligen som Veberöd AIF fan kommer från mina hemtrakter där jag bor. Jag utgick från att du kanske är i krokarna ibland. Jag är själv aldrig i Stockholm. Du är fortfarande välkommen!

 10. site admin says:

  Jag lyssnar på alla åsikter och oftast är det mer givande att diskutera med de som inte tycker som jag själv, därför är jag tacksam för alla konstruktiva samtal. Bloggen fungerar också utmärkt för mig för att få testa argument och ta del av motargument.

  Det finns många åsikter om hur sexköpsförbudet påverkat de som säljer sex, det finns åsikter om huruvida det minskat sexköpandet eller inte, det finns åsikter om vem som är “normalsexsäljaren” osv. Men det går inte att fatta beslut på enbart tyckande och därför har vi beslutat att utvärdera sexköpslagen.

  Till sist, Isabella, så tvekar jag inte om att du är en “levande person” som frivilligt säljer sex. Det får du göra, det är alldeles lagligt. Men jag är inte lika säker på att du har en nyanserad eller riktig bild av hur hela branschen ser ut för att du finns i den.

 11. Den 25 juni 2003 valde Nya Zeeland en pragmatisk och human politik före diskriminering, våld, förtryck och horstigma. Jag tycker vi har en del att lära av hur de tänkte.

  Alla lagar som gjorde prostitution olagligt och kriminellt återkallades då och målet för den nya lagen var att:
  * säkerställa mänskliga rättigheter för sexarbetare och skydda dem mot exploatering
  * främja välfärd, hälsa och säkerhet för sexarbetare och öka den allmänna hälsan hos befolkningen
  * förbjuda att människor under 18 år säljer sexuella tjänster

  Jag tror vi behöver inspireras att tänka lite nya tankar kring det här ämnet i Sverige.
  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/07/22/ett-alternativ-for-ett-sexglatt-sverige/

Leave a Reply

Your email address will not be published.