Kungens kompis kossa nära att drunkna…

Ibland blir något fel på kvällstidningsredaktionerna. Hur kan de få det till en nyhet att en ko håller på att gå ner sig i ett kärr. Det händer med jämna mellanrum, självklart tråkigt med djur som lider och dör, men inte riktigt en nyhet som håller ens för Aftonbladet (möjligtvis för Norra Skåne när de inte skriver om Fidel Castro…:-).

Men, så satt en journalist på Aftonbladet och kom på: “Men vänta, kossan ägs av Anders Lettström, han umgås med kungen”. Då, wow, en nyhet. Kungens kompis kossa nära att drunkna. Årets kalkonnyhet?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kungens kompis kossa nära att drunkna…

 1. steelneck says:

  Ja det är sorgligt, mycket sorgligt. Egentligen borde de skämmas, ena stunden är journalister väldigt kvicka i att framhålla journalistikens tyngd i ett demokratiskt samhälle, i nästa stund rapporterar de om sånt här och rent sas. “damtidningsskvaller”. Ibland innehåller ju tidningarna i stort sett bara sådan information vi lika gärna hade kunnat vara utan, “ofarliga nyheter”. Det sägs att under åren före andra världskriget så klagades det också ute i merginalen om att massmedia endast rapporterade bekväma nyheter såsom sport, nyheter och skvaller..

  Jag tycker det är ganska tydligt att massmedia hellre skriver om en skådis som druckit ett glas för mycket och sedan gjort en groda, än att rapportera om allvarliga saker som berör samhället och dess utveckling, både nationellt och internationellt. Jag tycker att journalister i allt högre grad smiter undan sitt så oerhört viktiga ansvar att granska makten.

  Jag har t ex. inte någonstans läst att USA lagstiftat att de, i effekt, blir en diktatur om någon ny “katastrof” inträffar. Tror ni mig inte? Kan det bero på att ni inte läst det i tidningen eller sett det på TV? Men faktum är att den 9:e Maj så kom National Security and Homeland Security Presidential Directive som ger USAs president makt över USAs statsapparats alla tre delar om en högst ospecifierad “katastrof” inträffar. Att en person har makt över den juridiska, lagstiftande och den exekutiva makten, är per definition en diktator/diktatur. Men, men.. det är säkerligen betydligt bekvämare att skriva om en kossa som gått ner sig i ett kärr. Skäms!

  Inte heller har vi behövt läsa utrikesnyheten om att amerikaner numer kan få alla sina tillgångar beslagtagna, utan rättegång(!) om de motarbetar USAs utrikerpolitik gällande Irak, ja det räcker med att de bedöms vara i rikszonen att vilja motarbeta och således inte aktivt gjort någonting!!! Har ni svårt att tro mig igen? Ja just det, det har ju inte rapporterats om det i massmedia, de skriver ju bara om kossor som går ned i kärr.. Men faktum är, den 17 Juli, alltså för drygt en månad sedan, så kom en executive order, Blocking Property of Certain Persons Who Threaten Stabilization Efforts in Iraq. Kan ni komma på några andra stater i historien som tog sig godtyckliga rättigheter att konfiskera egendom utan rättegång från politiskt obekväma?

  Den enda kraftfullare reaktion som hörts, dock inte i massmedia som skriver om kossor, kommer från en tidigare senior rådgivare under Reagan-administrationen som anser att Bush och Cheney bör dras inför riksrätt, omedelbart, annars riskerar USA att vara en polisstat i krig med Iran inom ett år. På archive.org finns också en längre och mer uttömmande radiointervu med denne Paul Craig Roberts (5,1Mb quicktime audio). Denne Roberts tillhör alltså inte oppositionen i USA, det är som om Kjell Olof Feldt skulle sagt något liknande om vår förra sosse-regering, så tungt är det. Men rapporterar “mainstream” media eller sveriges radio? Givetvis inte, de är ju upptagna med att sända “Mammas nya kille”, skriva om kossor eller något liknande..

 2. sb says:

  Det finns någonting närmast gulligt över den elitistiska tonen; över de personer som hävdar att allvarliga nyheter är den enda sortens användbara nyheter. Den åsikten tenderar att innehas av skrivbordsmänniskor som är lite för intellektuella för sitt eget bästa.

  Och hur man får en (1) historia om en fullständigt ytlig och ovidkommande kossa att handla om USA:s in- och utrikespolitik, det är ingenting annat än mind blowing. Är det det som är melodin alltså: “Svensk media borde släppa allt som är yta, eller än hellre: allt som JAG inte är intresserad av, och bara täcka sådant som är världsomvälvande.” Herregud. Tycker ni verkligen det?

  Snacka om att jämföra äpplen med päron.

 3. site admin says:

  sb, självklart ska tidningarna skriva om annat än de normala nyheterna. Det finns många sidor om “kändisarnas” leverne osv, men de ska inte framställa det som om de var en viktig nyhet, dvs på normal nyhetsplats i tidningen/på webben.

  Men om du tycker att det var viktigt att få veta att kungens kompis kossa var nära att drunkna så är det väl bra att jag bloggade om det…

Leave a Reply

Your email address will not be published.