Moraltant

Som förälder kommer jag säkert att göra vad jag kan för att få mina barn att skydda sig vid sexuella relationer, försöka få dem att vara försiktiga med tillfälliga förbindelser och vara ansvarsfulla i sina relationer. Men som politiker ska jag vara mycket försiktig med att döma över andra människors sexualvanor. Det tycker tydligen inte moderaten Marie-Louise Ekholm från Nässjö. Hon tar i ordentligt: “…det blivit för slapp attityd till sex”, “nu finns det till exempel knullkompisar”, “unga byter så många partners”, och till slut beklagar hon sig över att unga har sex utan att ha en kärleksrelation, “det är inte ovanligt med så kallade knulllkompisar där man har sex med varandra utan kärlek”.

Oj vad hemskt att unga prövar att ha sex utan att ha en kärleksrelation…

Det intressanta är att hon egentligen kommer med ett förslag som liknar en motion som jag själv lämnat in i riksdagen. Vi är överens om att det behövs insatser för att minska smittspridningen av sexuellt överförbara sjukdomar bland framförallt unga. Men grunden till våra förslag är totalt olika. Jag vill att unga ska lära sig vilka sjukdomar de kan drabbas av och hur de kan skydda sig, medan Marie-Louise Ekholm vill att unga ska sluta upp med att ha så mycket onödigt sex…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Moraltant

  1. Lisa says:

    Alltså: Tror den här damen på allvar att förälskelse i sig är något som skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar???!!! (och förmodligen oönskade graviditeter också) Om personerna som har sex är förälskade eller inte är totalt irrelevant för smittorisken. (Det är väl snarare så att många, både ungdomar och vuxna är MINDRE benägna att använda kondom i ett kärleksförhållande än vid tillfälligt sex)På något magiskt sätt tror nog många att kärleken i sig utgör ett skydd mot smitta, som om könssjukdomar och HIV bara smittar vid fylleknull med främlingar.
    Det rätta rådet är: Använd ALLTID kondom, ÄVEN om du är i ett kärleksförhållande tills du och din partner har testat er för alla könssjukdomar och HIV.(Och fixat preventivmedel om ni inte vill ha barn.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.