Pinsam försvarsnyhet

Läste i DN idag att de svenska soldaterna i Afghanistan har gröna skyddsvästar när de borde ha beiga som passar bättre i sandlandskapet. Det känns onekligen amatörmässigt. Visste de inte redan före de första soldaterna sändes ner vilken skyddsutrustning som behövs, och vilken färg den ska ha?

Nu svarar försvarsmakten att det tar två år innan de nybeställda beiga skyddsvästarna levereras. Så kan det givetvis vara, det går knappast att köpa nya på H&M. Men borde det inte finnas något annat land som kan låna ut ett antal västar i rätt färg? Danmark har precis plockat hem sina soldater från Irak. Storbritannien har dragit tillbaka en hel del av sina styrkor. Eller är samarbetet så dåligt att det inte skulle vara tänkbart att slå en signal och fråga?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pinsam försvarsnyhet

  1. steelneck says:

    “Visste de inte redan före…”

    Näe, de har ju inte fått spionera på svenska medborgares högst privata kommunikation för att ta reda på det.

  2. site admin says:

    Tja, kanske inte behövs för att få veta att det finns sand i Afghanistan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.