Extremt dåligt minne, schizofren eller en populist av sällan skådat slag?

Efter att ha sett Bodström på Rapport nu ikväll så funderar jag på om han har extremt dåligt minne, är schizofren eller en populist av sällan skådat slag.

“Hon kan inte nöja sig med att säga att bara säga att hon har fullt förtroende. Då vet jag att det är oerhört många inom rättsväsendet som blir väldigt besvikna på att hon inte tar tag i situationen. Så enkelt ska hon inte komma undan, säger Thomas Bodström till Rapport.”

Men kära nån. Thomas Bodström, det som du kritiserar hårdast själv, att JK är för generaliserande, använder svepande formuleringar och inte är tillräckligt noggrann i sina uttalanden, det handlar framförallt om JK:s uttalande att poliser ljugit i domstolar och att det sitter oskyldigt dömda i svenska domstolar. Detta uttalande gjorde justitiekanslern i januari, alltså när du, Thomas Bodström, själv var justitieminister.

Om han nu vet att det är så många inom rättsväsendet som blir väldigt besvikna på att hon (nuvarande justitieminister Beatrice Ask) inte tar tag i situationen, var det inte lika många som blev besvikna i januari för att dåvarande justitieminister Thomas Bodström inte “tog tag i situationen”? Handlar det om extremt dåligt minne så att du inte minns vad JK sa och du själv (inte) gjorde för mindre än ett år sedan? Eller handlar det om schizofreni, att du nu är en helt annan person en den Thomas Bodström som tidigare varit justitieminister? Eller är det att du är en populist av sällan skådat slag? Eftersom du i många lägen är en trevlig person som varken verkar ha dåligt minne eller lida av schizofreni så utgår jag från att det är populismen som slagit rot.

Dessutom, fundera på den sista meningen: “Så enkelt ska hon inte komma undan.” Den visar på två saker. Dels att Bodström inte är intresserad av att lösa de problem som skapats kring JK:s roll och förtroendet för rättsväsendet utan bara vill komma åt Beatrice Ask. Dels att han fullständigt vettlöst kastar sten i glashus utan betänkligheter. Vem är det som gjorde det lätt för sig när han var justitieminister?

Han borde också fundera på om alla opolitiska tjänstemän som finns kvar på justitiedepartementet verkligen är lojala mot honom. De vet precis hur han hanterade denna och andra situationer när han själv var justitieminister. Det är inget vågat tips att tro att Beatrice Ask får information som gör att hon kan klämma åt Bodström hårt precis när hon önskar. Den dag han verkligen går över gränsen i sin populism lär Beatrice Ask använda informationen. Det är heller ingen hemlighet att många på justitiedepartementet är hjärtligt glada över att slippa honom.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Extremt dåligt minne, schizofren eller en populist av sällan skådat slag?

 1. site admin says:

  Blev glad när jag läste Maria Abrahamssons ledare i SvD. Bra att åtminstone någon inom media kopplar Bodströms kritik mot JK till hans egen passivitet.

 2. Johan says:

  Bodström följer sossarnas nya mantra: “Allt borgarna gör eller inte gör är fel oavsett om vi socialdemokrater tycker eller har tyckt samma sak eller om vi haft chansen att ändra det när vi hade makten.”

 3. site admin says:

  Intressant att nyss avgångne SSU-ordföranden Anna Sjödin överhuvudtaget uttalar sig i någonting. Man skulle kunna tro att hon skulle vilja försvinna in i någon slags anonymitet.

  Ännu mer intressant att hon kritiserar Thomas Bodström och dessutom i en fråga som kan kopplas till hennes egen dom såtillvida att hon anser sig feldömd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.