Centerpartist som KS-ordförande trots egen moderatmajoritet!

Det måste vara ett historiskt beslut som fattades i Vaxholms kommun igår. Moderaterna har länge varit splittrade i kommunen och gick fram med två konkurrerande listor. Det gick utmärkt för moderaterna i kommunalvalet och de fick egen majoritet. Problemet är att båda listorna fick lika många mandat. Nu har de förhandlat i tre månader utan att komma överens. Lösningen blir att centerpartisten Bengt Hansson får styra kommunen som kommunstyrelseordförande!

Bengt sitter inte ens i kommunfullmäktige, men har tidigare varit vice kommunstyrelseordförande. Självklart är det bra för Centerpartiet att få detta förtroende och inflytande, men det måste ändå vara en mycket svår situation. Tänk att styra kommunen och veta om att ett annat parti har egen majoritet. Nu tror jag att det går bra tack vare det allianssamarbete som skapats före valet. Men situationen måste vara unik i Sverige.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.