“Våldtäkt på arbetsmiljön”

Jag blir så störd av folk som använder våldtäkt i fullkomligt fel sammanhang. Det är ett hån mot de som blivit våldtagna. I valrörelsen var det Marita Ulvskog som sa att folkpartiets dataintrång var en våldtäkt på partiet (hon glömde säga att det var en socialdemokrat som lämnat ut lösenordet…) och nu är det ST:s avdelningsordförande inom Arbetsmiljöverket som säger att regeringens besparingar på Arbetsmiljöverket är “en våldtäkt på arbetsmiljön“.

Jag kan förstå att alla som jobbar inom ett område tycker att det är oerhört viktigt och är negativ till förändringar som innebär att personal måste sägas upp. Självklart är det fackföreningens uppgift att kritisera när deras medlemmar måste lämna sina jobb. Detta har jag inga synpunkter på. Men använd inte ordet våldtäkt!

För övrigt är jag övertygad om att med nya arbetsmetoder, samarbete med arbetsgivarna, inspektioner som bygger på misstanke och inte “slump” och en minskad administration inom Arbetsmiljöverket kan en minskning av de 879 anställda på verket genomföras utan att arbetsmiljön försämras.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.