Grattis patronlobbyisten

Varför Hotell- och restaurangfacket vill få ännu mer uppmärksamhet runt Wild´n Fresh-blockaden i Göteborg har jag svårt att förstå. De förlorar sympatier för varje gång tidningarna skriver om hur de försöker tvinga en företagare att skriva på kollektivavtal fastän hennes anställda inte vill ha det.

Deras senaste drag är att skapa priset “patronlobbyisten“. Priset ska delas ut varje månad så Hotell- och restaurangfacket räknar med att de ska få mycket motstånd även framöver. Första pristagare har blivit min “kontorsgranne” Fredrick Federley. 200 kr för att äta på någon restaurang med kollektivavtal och uppmärksamhet som är värd mycket mer än så bjuder restaurangfacket Fredrick på. Självklart är han nöjd idag.

Frågan är vad Hotell- och restaurangfacket tänkte på när de instiftade priset? Varför vill de belöna sina kritiker? Och hur kan de tro att de ska vinna på att ytterligare lägga krut på den misslyckade blockaden? Vem är strategiskt ansvarig inom deras fackförbund och hur fick deras informationschef sitt jobb?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.