Tomten är centerpartist!

Det har höjts röster för att tomten skulle vara socialdemokrat eftersom han är röd, men jag vill genast och med det bestämdaste dementera detta illvilliga rykte. Fredrik Reinfeldt har röd slips och inte är han sosse för det. Det har också nått mitt öra att några gröna ungdomar tror att tomten är miljöpartist. Men ärligt talat, vakna. Tror ni verkligen att den miljöpartistiska, snart nedlagda, Djurskyddsmyndigheten skulle ha godkänt hur tomten nyttjar sina renar på julafton. Knappast. Så miljöpartist är han nog minst av allt.

Tomten gillar snälla barn så Ung Vänster och Vänsterpartiet försöker nog inte ens hävda att tomten är vänsterpartist. Kristdemokraterna har velat lägga beslag på tomten eftersom han lägger stor vikt vid det moraliska levnadssättet, men det fungerar inte. Många har tomten som sin gud och kd predikar ständigt att “Du ska inga andra gudar hava jämte mig”.

Folkpartist då? Nej, tomten ger julklappar utan språktest, man behöver inte ens kunna läsa de nödtorftigt hemmasnickrade rimmen. Moderat? Nix, han ger ju bort saker utan att få betalt. Sverigedemokrat? Lägg av, tomten ger julklappar till alla snälla barn oavsett var de kommer ifrån.

Med andra ord är tomten centerpartist. Det kan inte enbart fastslås genom uteslutningsmetoden, det finns många vederhäftiga bevis för detta påstående. Tomten är småföretagare. Han gillar verkligen inte om tomtenissarna ställer till med fackliga blockader i mitten av december. Tomten bor på landsbygden (han kan inte ha alla renar mitt i staden). Tomten är som en ivrig bäver och inte det minsta som en matad fågelunge.

Dessutom stödjer valresultatet i Rovaniemis senaste kommunalval 2004 mitt påstående. I finska Lappland fick Centerpartiet 45 %, inne i staden Rovaniemi är Centerpartiet största parti med 33 % och i kringkommunerna där tomten borde bo och ha sin verkstad (Rovaniemen maalaiskunta) har Centerpartiet, eller Keskusta som de heter på finska, hela 56 % av rösterna.

Och för er dalmasar och dalkullor som hävdar att tomten faktiskt bor på Tomteland i Mora så kan jag berätta att Centerpartiet är största parti i Mora med 32 % mot t.ex. socialdemokraternas 28 %.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tomten är centerpartist!

 1. JörgenL says:

  Ett ytterligare argument som du möjligen glömde är ju att tomten inte finns på riktigt…

  (Fast Forbes fick viss ta bort honom från sin lista över världes rikaste påhittade personer eftersom många barn hade hört av sig och protesterat…)

  Sen undrar jag ju om tomten verkligen hade höjt a-kasseavgiften och sänkt ersättningen som julklapp.

 2. site admin says:

  Va! Finns inte tomten? Jag är övertygad om att tomten gärna hade anställt lite fler nissar om det bara var enklare och billigare att anställa i tjänstesektorn. Och sossarnas gamla förslag, som vi lyckligtvis satte stopp för, om rätt till heltid skulle vara rent förödande för tomten som framförallt har säsongsanställda i sin verkstad.

  Eftersom nissarna är väldigt kreativa så har de andra säsongsjobb på sommaren och lider inte av de nya A-kassereglerna. En hel del är också egna företagare, men många har inte riktigt vågat att ta steget med de krångliga regelverk som finns idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.