“Vet inte mer än du”

Idag blev jag uppringd av en journalist som ville “pussla ihop” information för att få fram vad som händer i regeringsförhandlingarna. Jag antar att han pratat med många andra och målsättningen är att kunna presentera den nya regeringen först av alla.

För mig var det lätt att konstatera att journalisten hade mer information än vad jag själv har. Jag sa direkt att jag inte visste mer än han, men det trodde han inte på. Men så är det. Vi har det första gruppmötet med Centerpartiets nya riksdagsgrupp på onsdag och just nu vet jag inte det minsta av vad som händer i regeringsförhandlingarna.

Ärligt talat känns det ganska konstigt att en uppringande journalist vet mer än vi som ska fatta besluten. Men det är inte första och säkert inte heller sista gången.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to “Vet inte mer än du”

 1. Björn says:

  Men det tyder väl ändå på en viss desperation att man börjar ringa riksdagskandidater för att få info?

  Jag är själv smått otålig över att det verkar som om alliansen har gått in i en stor, allomfattande mussla.

  Tystnaden behövs naturligtvis, och publicitet kring förhandlingarna vore ett tecken på att samarbetet gnisslar. Tystnaden är på alla sätt bra för samarbetet. Men det hindrar inte att jag vill veta. Nu.

  Och om jag är lite otålig så är nog media väldigt frustrerade. 🙂

 2. steelneck says:

  Hur vet du att han vet mer än dig? Ser du inte det logiska felslutet i att säga så?

  Bara det faktum att du sa att du inte visste mer än han, när han just presenterat något för dig, är ju användbar information i hans spånande och gissande.

  Information läcker, ofta på förunderliga vägar där läckan inte ens förstått att han läcker.

  🙂

 3. site admin says:

  I “vet inte mer än du” så ligger ingen bekräftelse på att det han sa stämde (och dessutom tror jag att det han sa bestod i väldigt mycket gissningar), så han lär inte fått ut så mycket av vårt samtal. Möjligtvis att vi inte haft något gruppmöte med den nya riksdagsgruppen ännu. Det ska vi ha imorgon förmiddag, så nu är det ingen hemlighet heller…

Leave a Reply

Your email address will not be published.