Barins triangel – Håkan Nesser

En roman som består av tre längre noveller. Alla tre handlar om ensamma män som begår konstiga saker. Det hade gått att skriva väldigt mycket om vad dessa tre berättelser handlar om, men det är inte speciellt intressant. Det är djupa människoskildringar av hög kvalitet, men har man förväntat sig en bok av det slaget som Nesser brukar leverera så blir man besviken.

Det är inte ofta det händer, men med Barins Triangel var jag nära att ge upp. Valrörelsen gjorde att jag nästan aldrig hann läsa mer än några enstaka sidor åt gången, och varje gång jag tog upp boken så fick jag gå tillbaka lika många sidor igen för att hitta tillbaka till handlingen. 451 dryga sidor som jag inte kan rekommendera hur mycket jag än gillar Håkan Nessers författarskap.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.