Rösta rätt!

Nu har vallokalerna öppnat för några minuter sedan. Jag har varit och lagt ut valsedlar i “mina” vallokaler (de två på Polhemskolan) och nu blir det en kopp kaffe innan det är dags att stå och dela ut valsedlar. Egentligen valrörelsens meningslösaste jobb. Jag önskar att alla partier i Lund skulle kunna komma överens om att inte dela ut valsedlar vid vallokalerna, men ett rött parti med många medlemmar vill inte gå med på det.

Till slut en liten uppmaning inför ert val. Rösta rätt! Inte rött, men rätt. Bor ni i södra Skånes valkrets så hoppas jag givetvis att jag får ett kryss (även förstanamnet behöver kryssas), men även om ni bor i någon annan del av landet så betyder en röst på Centerpartiet att jag får större chans att behålla min riksdagsplats. Eftersom jag har ett utjämningsmandat så är det så att alla röster i hela landet spelar roll för min del.

Lycka till!

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

8 Responses to Rösta rätt!

 1. Henrik says:

  Efter moget övervägande blev det en C-röst från mig. Att partiet kommit till sans i kärnkraftsfrågan och i övrigt presenterat vettiga ståndpunkter i många frågor avgjorde. Hoppas nu ni kan ge en alliansregering en grönare profil för det kan behövas. Du gjorde ett vettig intryck när vi läste på Juridicum så du fick dig ett X också. En skåning som justitieminister hade inte suttit fel men den där Persson lär väl ligga närmst till, jaja man får vara nöjd om det blir regeringsskifte.

  Lycka till!

 2. Fredrik says:

  Hej Johan,

  …och grattis till den borgerliga valsegern (det ser mer eller mindre klart ut nu).

  Ser också att c ser ut att bli lite större än fp. Det har ju talats om att Bodstöms klon i den borgerliga sfären, dvs Johan Pehrson i fp, kan komma att bli justitieminister.

  Men nu är ju c större och då borde en viss annan mångfalt gånger bättre Johan ha det jobbet, anser jag…

 3. site admin says:

  Tack! Ministerpost tror jag inte på, men jag tar gärna ordförandeskapet i justitieutskottet.

 4. Grattis till ett bra val!
  Att alliansen vann över vänsterblocket var viktigast, men jag tycker ändå att det är härligt att centern blev större än folkpartiet. Ett steg i en liberalare riktning! Hoppas nu bara att vi slipper se Johan Pehrsson som justitieminister, det är min största, men också nästan min enda, rädsla med den kommande regeringen.

 5. Fredrik says:

  > Tack! Ministerpost tror jag inte på,
  > men jag tar gärna ordförandeskapet i
  > justitieutskottet.

  Hehe, man kan väl få drömma lite på valnatten 🙂 Jag tycker om din inställning i många frågor så jag är glad att du blir kvar i riksdagen (väl?)

  Jag röstade i och för sig på pp i riksdagsvalet, men c var mitt andraval så jag är glad att ni fick starkare stöd än förra valet.

 6. site admin says:

  C-mandatet i min valkrets har blivit betydligt starkare än för fyra år sedan, men om det är jag eller någon annan som får platsen avgör kryssen. Men ärligt talat är jag inte så nervös för att någon ska ha kryssat sig förbi. (Hoppas att jag inte får ångra den meningen…:-)

 7. JörgenL says:

  Jag tycker du har fel om det där med valsedelsutdelningen. Jag tycker att det är på nåt sätt ett sätt att visa respekt för väljarna att faktiskt ta den där personliga kontakten. Det är så många som aldrig ser till en politiker annars, och det kan vara en bra sak att se sina grannar faktiskt stå där och dela ut valsedlar och nånstans inse att det inte bara är gubbarna på TV som sysslar med politik. Tyvärr fick jag stå ensam utanför Idalaskolan och dela ut för Piratpartiet, inget av de andra partierna hade orkat pallra sig dit, men valförättarna bjöd ialla fall på en kopp kaffe.

  En obehaglig sak som verkar inträffat i östra kommundelarna (i Lund alltså) är att SD verkar ta ett kommunalt mandat, vet inte om Sjöboandan smittat av sig eller vad det är, men nu känns det som att man funderar på vilka på byn som kan tänkas hysa såna åsikter…

 8. site admin says:

  I Veberöd (för er som inte känner till det så ligger Idalaskolan i Veberöd) så har alla partier kommit överens om att inte stå och dela ut valsedlar, därför fick du stå ensam.

  I anslutning till vallokal får man inte göra någon påverkan på de som ska rösta. Partinamnet och loggan får man ha på sig, men inte några “argument” för sitt parti. Jag hoppas ju innerligt att väljarna faktiskt har en riktig personlig kontakt med politikerna, inte bara se en person med en banderoll som sedan sträcker fram tre valsedlar (eller en i ert fall). Jag har stått på torget i Lund varje lördag under valrörelsen, jag har stått utanför både Konsum och ICA i Veberöd, jag har haft offentligt möte i Veberöd. Jag har inte sett Piratpartiet någonstans…

  Jag har hört att det i övriga partier i Lund ska dölja sig så många sverigedemokrater att de skulle ta ett mandat. Ytterst tråkigt, men inte så konstigt att de sprider sig även till vår kommun när de finns överallt i Skåne. 22 % i Landskrona är sjukt, men visar också på de etablerade partiernas misslyckande i debatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.