Fantastisk respons på torget

Jag är inte speciellt gammal och har bara varit aktiv i tre valrörelser före den här, men ändå vågar jag säga att intresset för Centerpartiet är det största på årtionden. När vi centerpartister står på torget i några timmar som jag har gjort idag i Lund så möts vi av fler postiva och intresserade människor än vad vi gjorde under hela valrörelsen 98 eller 02.

“Hade jag fått rösta hade jag röstat på er.” Tjej i 15-års åldern.

“Vi kommer rösta på Centerpartiet i skolvalet” Gäng killar som blivit utskickade till torget av sin lärare.

“Ja, det blir nog Centerpartiet i alla fall.” Kille i 25-års åldern som aldrig kunnat tänka sig Centerpartiet tidigare.

Hade jag varit moderat så hade det inte varit så konstigt med sådana här kommentarer. Men faktum är att det varit så “ute” att säga att man ska rösta på Centerpartiet (“bara bönder”) bland ungdomar så det är ingen som vågat säga det inför sina klasskamrater. Nu har det vänt totalt. Ingen skäms över att tycka att Centerpartiet är det bästa partiet.

Det är mycket vanligt att de som kommer fram säger att de valt mellan Fp och C, men att det nu blir Centerpartiet. Det är också ganska vanligt att valet stått mellan Mp och C, men att de väljer C för att de inte vill ha kvar Göran Persson.

Det här valet kommer att gå bra, det är jag övertygad om. Jag kan inte tro att “känslan på torget” är totalt felaktig.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fantastisk respons på torget

 1. Johan Folin says:

  Jag tror definitivt att det är bättre att dra slutsatser efter att ha pratat med väljare än att dra slutsatser efter att ha pratat med statyer. Fortsätt med det.

 2. Björn says:

  Nu är jag inte politiker och driver inte någon kampanj för mig själv, men till och med jag som bara är medlem har noterat skillnaden mot för bara ett år sen.

  För ett år sen var det något uppseendeväckande med att en stockholmsliberal skulle rösta på centern, och man hörde gliringar om längtan till traktorer och fäbodar. Men nu ett år senare är det en hel del gamla liberaler som direkt förhör mig om centerpartiets politik med ett helt annat allvar än förut.

  Jag tror det kommer att gå bra. Jg tror vi “vinner” i Stockholm, och därmed vinner vi också i hela landet.

 3. Vad härligt! Jag hoppas att känslan är rätt!

  Bästa hälsningar
  Catrin Mattsson

Leave a Reply

Your email address will not be published.