10/9 Institutionsval

Allting är inte lika roligt i en valrörelse. Idag, en vecka före det riktiga valet, var det s.k. institutionsval. Det innebär att de som inte kan ta sig till någon vallokal får rösta där de bor. Precis som i valet nästa söndag så tillhandahålls enbart valsedlar med partinamnen av valförrättarna. Vill man att de röstande ska kunna kryssa något namn så får partiet själv lägga dit valsedlar. Här i Lund var det röstning på 19 olika institutioner, allt från slutna LVM- och LVU-hem till vanliga äldreboenden. Jag cyklade runt och la ut valsedlar en sväng på förmiddagen och en på eftermiddagen. Däremellan och nu ikväll har jag cyklat och kört runt och lagt i mina personvalsvykort i 500-600 postlådor.

Rätt skönt med en mellandag i valrörelsen. Inga offentliga saker utan bara praktiskt arbete. Dessutom har jag fått mängder av motion, vilket behövdes.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.