Vågar inte Naturskyddsföreningen och Greenpeace kritisera regeringen?

Glädjanden nog fick miljöfrågorna en framträdande plats i alliansens valmanifest som presenterades härom veckan. Det är en stor framgång för Centerpartiet att alliansen har en miljöpolitik som innehåller större satsningar än vad sossarna har. Riktigt vad vänstersidan vill göra tillsammans om de vinner valet vet vi inte. De har ju ingen gemensam politik och kan inte ens komma överens om de vill regera ihop.

Jag noterade att både Svenska Naturskyddsföreningen och Greenpeace kommenterade alliansens valmanifest. Det är bra, de ska granska, driva på och bilda opinion för sina frågor. Sen delar jag inte deras kritik men det är en annan sak. Jag kunde dock inte påminna mig om att jag sett någon kommentar från dessa två organisationer vad gäller socialdemokraternas valmanifest som presenterades inte så långt före alliansens. Tittade därför på deras hemsidor och där fanns inga som helst kommentarer på socialdemokraternas manifest. Underligt i allra högsta grad. De kommenterar ett alternativ men inte det andra. Det kan lätt uppfattas som att de tagit ställning för ett av två regeringsalternativ. Varför granskas och kritiseras inte socialdemokraternas manifest?

Nåväl, jag pratade med en kille som jobbar på vårt riksdagskansli om det och han skickade en enkel fråga till SNF och Greenpeace och frågade efter deras kommentarer på sossarnas manifest. Det kunde ju vara så att jag missat dem.

Svaren från SNF och Greenpeace visade att de verkligen inte kommenterat socialdemokraternas valmanifest. Jag tycker som sagt att det är bra att SNF och Greenpeace som många andra organisationer granskar politiska förslag. Men det kan verkligen inte vara rimligt att de bara uttalar sig om alliansen men inte om sossarna. Klart att det är så att frågan om de medvetet valt sida, utan att deklarera det, kommer upp. Speciellt som båda organisationerna valt att framträda i TV och bara rikta kritik mot alliansen.

Kan det vara så att de inte vill kritisera socialdemokraterna och miljöpartiet (vänsterpartiet har de kritiserat) innan valet?

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.