Större skandal…

Det var en ovanligt dålig tajming på mitt förra inlägg. Nu har folkpartiet själva haft presskonferens och berättat att deras presschef Niki Westerberg fått information av lufaren som läst på sossarnas internwebb, och att deras partisekreterare fått veta i mars att en person haft tillgång till socialdemokraternas internwebb.

Tyvärr fanns det mycket nytt bränsle och nu kommer väl detta att dominera media i flera dagar. Så tråkigt, och så dumt av folkpartiet. Ärligt talat tror jag att detta kommer att påverka valrörelsen, åtminstone negativt för folkpartiet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Större skandal…

 1. BBA says:

  Ja, helt säkert kommer detta att påverka valrörelsen negativt, inte bara för fp, utan för alliansen som helhet. Nu skänker man ju Göran Persson en straffspark, och den lär han skickligt förvalta till att undvika ämnen som valrörlsen borde handla om och istället sprida massa fåniga invektiv omkring sig.

  Men varför känns det inte som någon överraskning att det är just fp som ställer till det? Och gissa om Lars L:s uttalande i våras när det gällde den mailkampanjande s-tjänstemannen, om att det var en mentalitet inom socialdemokratin som närde sådana tilltag, nu kommer att studsa tillbaka med orkanstyrka! F-n tro’t om jag inte själv kan ställa mig och instämma en del i det blåsandet…

 2. Leffe says:

  Folkpartiet är en belastning för Alliansen. Inte enbart på grund av detta!

  Trots att jag traditionellt är (m)-väljare önskar jag att detta straffar sig, hårt, för (fp). Även om det drabbar Alliansen.

  Därmed inte sagt att de andra partierna har lägre grad av omdömesbrist. Möjligen är (mp) renare än de andra, men de är ju galna på sitt sätt…

  Byt valsystem, minska partiernas makt och deras skattefinansiering. Kräv att politiker förtjänar sitt förtoende direkt av väljarna, inte inom partierna!

  Direktval i enmanskretsar. Snarast!

 3. site admin says:

  Självklart kommer Göran Persson och socialdemokraterna att försöka få fp-skandalen att drabba hela alliansen. Det var tydligt redan igår när han ställde frågan vad de tre andra borgerliga partisekreterarna kände till.

  Jag sitter inte i Centerpartiets verkställande utskott, men jag kan svära på att folkpartiet aldrig skulle ge sådan information till oss, m eller kd. Vi är fyra partier (som visserligen kommit överens om att vi vill regera tillsammans) och det finns en knivskarp konkurrens om väljarna mellan de borgerliga partierna. Alla vill bli större och det finns inte en chans i världen att fp skulle ge bort ett “informationsförsprång” (eller vad man nu ska kalla det).

  Alla fyra borgerliga partierna försöker hålla tillbaka den interna kannibalismen, men det är inte samma sak som att hjälpa varandra på det sättet som Göran Persson försöker hävda.

 4. steelneck says:

  Rasmus på bloggen Copyriot gör en intressant koppling/jämförelse om debaklet och talar om ” Åklagare och prioriteringsmakt:

  http://copyriot.blogspot.com/2006/09/klagare-och-prioriteringsmakt.html

  Jag tycker också det är anmärkningsvärt vilken skillnad det är på behandlingen av ärendena – det är tydligen skillnad på folk o folk. Återigen de där små grå som ställer sig in hos överheten, men törs visa sig duktig när de tror att de inte riskerar att uppfattas som obekväma.. Godtycke.

 5. site admin says:

  Jag har också funderat på hur snabbt det gick med tillslaget mot folkpartiet och Jodenius. Är detta så högt prioriterat att polisens ska släppa det de höll på med? Frågan är i vart fall värd att ställa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.