Låt inte skandalen ta bort fokus från de viktiga frågorna

Självklart är det en skandal att lufare använt en inloggningskod till socialdemokraternas internwebb, samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det överdrivs i media och av socialdemokraterna. Göran Persson säger att han blir “äcklad”. Vad är det för uttryck? Jag blir äcklad när jag tänker på vad Bobbys mamma och styvpappa gjorde, men att tjuvläsa på ett annat partis internwebb kan inte jämföras samma vecka ens.

Dessutom har jag mycket svårt att tro att socialdemokraterna haft allt hemligt material på sapnet, eller vad de nu kallar det. Vi i Centerpartiet har också en BBS, eller First Class, för att kommunicera, men alla vet att säkerheten på en sådan inte är något vidare och därför ska inte hemligheter förmedlas där.

Det värsta med den här skandalen, jag tycker trots allt att det är en skandal eftersom “tjuvläsningen” pågått under en längre tid, är att den tar bort fokus från de frågor som är viktiga för väljarna. En ung folkpartists dåliga omdöme är knappast det som får väljare att bestämma sig dels för att rösta och dels för vilket parti man ska välja. Låt oss istället koncentrera oss på jobbfrågan, skolan och trygghetsfrågor som väljarna vill få svar på.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to Låt inte skandalen ta bort fokus från de viktiga frågorna

 1. Leffe says:

  Håller helt med dig här!

  In med sakfrågorna igen!

  Btw, ser på expressen.se att en fp-politiker LOB:ats på porrklubb. Varför ska politiker alls ha makt över andra människor när så många är så uppåt väggarna olämpliga och omdömeslösa?

  Det finns faktiskt fog för politikerföraktet, det är en slutsats man kan dra idag.

 2. wondering says:

  frågan är vad som är värst… Att ha ett parti som folkpartiet vid makten, eller att ha ett parti vid makten som inte ens kan klara sin egen säkerhet. Att påstå att man haft viktiga uppgifter utlagda på ett sådant nät ger ju inte ett särskillt trovärdigt intryck…

  En eloge till centerpartiet som lyckats hålla sig undan skandaler väldigt länge nu…

 3. Leffe says:

  Helt klart, men ropa inte hej.

  Att ha kriminella vid makten är värre. Utan tvekan.

  Dags att skrota partisystemet till förmån för äkta prsonval i enmanskretsar?

  Just nu finns det goda skäl för parti- och politikerförakt. Verksamheten i partierna och ungdomsförbunden är faktiskt skattefinansierad! Varför frågar man sig idag?

 4. site admin says:

  Jag gjorde en jämförelse mellan olika valsystem när jag läste konstitutionell rätt inom juristprogrammet i Lund (uppsatsen blev faktiskt utgiven i bokform tillsammans med några andra studentuppsatser, något jag är mycket stolt över…:-).

  Visst finns det fördelar med personval i enmansvalkretsar som i England, men i princip skulle det bara bli två partier i riksdagen. Det skulle snabbt leda till att alliansens partier slogs samman. Det kanske en del skulle gilla, men jag tror att det skulle vara en negativ utveckling för demokratin. Färre åsikter skulle bli representerade.

 5. Leffe says:

  Färre åsikter, och färre krminella också, kanske?

 6. site admin says:

  Jag är övertygad om att det finns ganska få kriminella bland politikerna, även om folkpartiet haft några ovanligt sjuka dagar. Det är ju inte bara dataintrångsskandalen, utan det var även en fp-politiker i Solna som blev tagen för fylleri på en porr-biograf. Inte något vidare…

 7. Leffe says:

  Minns (s)-skandalerna också.

  Hela ungdomsförbundskulturen är sjuk. Och det är svensk politiks plantskola. Det är enda vägen fram till en partinominering idag, i de flesta partier.

  Minst två ministrar är “fuskare” från ungdomstiden. Vi kmmer att få se SSU-myglarna på topposter framöver. Johan Jakobsson är en f.d. ungdomsförbundare.

  Det är ankdamm med inavel, och det är trist.

  Självklart finns det många undantag, men stanken skymmer dessa.

  Minska partiernas makt. Minska partistödet.

 8. Leffe says:

  Minns (s)-skandalerna också.

  Hela ungdomsförbundskulturen är sjuk. Och det är svensk politiks plantskola. Det är enda vägen fram till en partinominering idag, i de flesta partier.

  Minst två ministrar är “fuskare” från ungdomstiden. Vi kmmer att få se SSU-myglarna på topposter framöver. Johan Jakobsson är en f.d. ungdomsförbundare.

  Det är ankdamm med inavel, och det är trist.

  Självklart finns det många undantag, men stanken skymmer dessa.

  Minska partiernas makt. Minska partistödet.

 9. site admin says:

  Tur att du skriver att det finns undantag…

  Jag har varit ordförande för CUF i Skåne och suttit i CUF:s förbundsstyrelse…

 10. Leffe says:

  Hur många av dina kollegor i riksdagen tror du har ungdomsförbundsbakgrund?

  Hur många är helt oskyldiga till oetiskt handlande i sin politiksa gärning, tror du?

 11. site admin says:

  Självklart är det så att många som varit aktiva i ungdomsförbunden sedan fortsätter i sitt moderparti. Och eftersom man gjort sig känd inom sitt parti redan som ung är det också lättare att komma högt upp på valsedlarna. Hade jag inte varit CUF-ordförande i Skåne hade jag heller inte haft tillräckligt med stöd bland centermedlemmarna för att röstas fram till förstaplatsen på riksdagslistan.

  På din fråga om hur många i riksdagen som har ungdomsförbundsbakgrund så kan jag inte svara, men när det gäller Centerpartiets riksdagsgrupp så kan jag på rak arm komma på ca hälften. Och bland oss fem som är yngst i riksdagsgruppen har alla suttit i CUF:s förbundsstyrelse, tre av dem har också varit vice förbundsordförande.

  “Helt oskyldig till oetiskt handlande”, ja, det hoppas jag att vi alla är. Men självklart måste man fundera på i så fall vad oetiskt handlande är. Jag har aldrig kopplat upp mig på något annat partis internwebb, men jag har kört för fort (har till och med en fortkörningsbot, från Australien…).

Leave a Reply

Your email address will not be published.