1/9 Valrörelsen igång på allvar

Idag var det min första riktigt tjocka valrörelsedag med tre olika saker inbokade.

På förmiddagen var jag med i en auladebatt på Österlensgymnasiet i Simrishamn. Tycker att det var en ganska dålig debatt. I och för sig bra att eleverna får styra debatten med sina frågor, men att debattera fastighetsskatt halva debattiden kan ju inte vara det viktigaste för de flesta gymnasieungdomar. Bäst i debatten var nog Gustav Fridolin. Även om han är miljöpartist och har konstig politik i många frågor så är han en grymt duktig debattör.

Kl. 12-14 stod jag på Lunds Universitets stora hälsningsgille för alla nya studenter. Stora Salen på AF kändes ovanligt liten. Det var proppfullt med folk. Det var Centerstudenterna som var ansvariga för vår “monter”. Roligast var det att dela ut disktrasor med texten: “Hjälp oss att städa bort sossarna”, eller något i den stilen. Det var populärt.

Under eftermiddag var det dags för en traditionell valmaterialsutdelning i Sjöbo. Stod utanför den största mataffären och delade ut mina personvalsvykort. Det blev inte så många politiska diskussioner, delvis pga regn.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.