Ringholmsk censur bättre mot barnporr!

– Ringholms förslag för att stoppa människors spelande är censur helt enligt Kina-modell, säger riksdagsledamoten (c) Johan Linander, med anledning av att regeringen kan tänka sig att stoppa människors möjlighet att betala via betalkort, samt även spärra internationella spelbolagsadresser på nätet.

Tyvärr är det så att det finns människor som blir spelberoende och dessa ska samhället kunna hjälpa och ge vård, men den metod som Bosse Ringholm föreslår liknar kollektiv bestraffning där staten talar om för sina medborgare vad som är deras eget bästa.

– Dessutom är en märklig prioritering av regeringen. Om det nu är så att de kan fixa den tekniska lösningen för att spärra dessa sidor, vore väl detta en lysande metod att använda för att kunna stoppa barnporren; en sådan spärr hade varit så mycket mer motiverad.

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ringholmsk censur bättre mot barnporr!

 1. Alexander says:

  Med risk för att verka som en skum figur kan jag upplysa om att när man klickar på vissa tvivelaktiga länkar på nätet så kommer man faktiskt till en spärrsida där Polisen meddelar att det finns barnporr på sidan och att den därför är blockerad. Där har du den tekniska lösningen i aktion. Hur väl det egentligen fungerar har jag dock ingen aning om, bl a eftersom jag inte vet hur “seriös” sökning efter barnporr egentligen går till.

 2. site admin says:

  Jag har också upptäckt det, och jag är inte heller någon “skum figur” som söker efter barnporr. Men då handlar det om frivilliga spärrar från Internetoperatörernas sida. Ringholms lagstiftning om spärrar skulle vara något helt nytt i svensk lagstiftning.

 3. Hade inte Internetoperatörerna ‘frivilligt’ gått med på censuren så hade Bodström lagstiftat om det. Det var Bodströms budskap till ISPerna för att få dem att ‘frivilligt’ gå med på censuren. Så Bodström var först med dessa tankar om att införa censur mha lagar.

  Censuren går ut på att polisen har en lista på DNS-adresser som den ger till ISP-erna och de ändrar sin DNS så de adresserna pekar på polisens sida i stället för den rätta sidan.

  Listan kommer egentligen från Ecpat som ‘hjälper’ polisen att ta fram listan.

  Det vore trivialt att lägga till även spelbolagens adresser i den listan som skickas till ISPerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.