En timme längre i skolan med Ohly

Så har det varit Lars Ohlys tur i SVT:s partiledarutfrågning. Jag kunde inte se hela, men av det jag såg tycker jag att han skötte sig bra (missade när han blev upprörd över frågan om hans dotters friskola). Dock var hans svar lika ogenomförbara, människofientliga och elitistiska som vanligt.

Ogenomförbart är det att “avskaffa hemläxor”. Vem ska kontrollera att föräldrarna inte hjälper sina barn i hemmet med glosorna eller mattetalen? En extra timme i skolan för att göra läxorna. Jippi, precis vad alla skoltrötta elever behöver på eftermiddagen.

Ogenomförbart är löftet att “ordna” 200 000 nya jobb i offentlig sektor. Det skulle vara intressant att veta var de jobben finns idag? Måste vara oerhört mycket som inte blir gjort.

Människofientligt är det att säga att människor inte kan göra sina egna val. Bort med friskolor, bort med privata dagis, bort med möjligheten att ens välja elbolag.

Människofientligt är det att inte låta barn och deras föräldrar jobba tillsammans i hemmet för att barnen ska bli duktigare i skolan.

Elitistiskt är det att politiker ska styra människors liv i detalj. “Det där stiftelseägda äldreboendet är inte bra för dig Agda.”

Elitistiskt är det att tro att vi politiker ska kunna organisera och leda företag på ett för konsumenterna/medborgarna bra sätt. Kanske CSN kan ta över bankerna. Då blir det säkert ordning för alla medborgares bästa…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.